0
Evrokupovi

ĐORĐEVIĆ ZA HOTSPORT: Olimpijakos je favorit, ali Zvezda nema šta da izgubi u Atini

Objavljeno: 10.12.19 u 11:15

Očekujem žestoku borbu, a ulog je za obe ekipe veliki i jedino je pod upitnikom nastup povređenog Valbuene – kaže legenda kluba iz Pireja.

U Crvenoj zvezdi je Predrag Đorđević odigrao samo nekoliko mečeva i nezapaženo otisao u Grčku, a onda se dobrim igrama preporučio Olimpijakosu, gde je postao ikona kluba iz Pireja.

Osvojio je čak dvanaest titula šampiona, jos neki trofej Kupa i ispisivao je istoriju uspesima u Ligi šampiona. Pred sutrašnji megdan Kragujevčanin smatra da sledi velika borba ‘bratskih klubova’.

– Ovde veoma cene Crvenu zvezdu i trenera Vladana Milojevića, a urađeno protekle tri sezone je za pohvalu. Sledi okršaj u kojem očekujem žestoku borbu od starta – kaže Đorđević.

Tribine će biti krcate, a ulog je evropsko proleće.

– Olimpijakos je favorit na svom terenu i imaju jasnu kalkulaciju da ih samo pobeda vodi u Ligu Evrope. Napašće iz svih oružja i jasno je da treba izdržati nalete i početan pritisak, a po meni Zvezda nema šta da izgubi u Atini.

Biće dosta taktičkih ‘zamki’.

– Nemaju izbora već da budu super ofanzivni sa dva klasična napadača. Pod upitnikom je nastup povređenog Valbuene i šanse nisu velike da počne meč, ali ostali aduti su na raspolaganju treneru Martinsu.

FOTO: FK Crvena zvezda

Odbrana crveno-belih je na velikom ispitu.

– Moraju da budu čvrsti, agresivni na svojoj polovini i da se čuvaju individualnih kvaliteta, pošto Olimpijakos ima kvalitetne pojedince na čelu sa Podenseom od koga sve kreće.

Domacin ima problem sa prekidima.

– U nekim utakmicama su pokazali slabosti, ali svakako da će pokušati da greške smanje na minimum. Mislim da Zvezda treba da pokuša u napadu da bude konkretna i svakako se mnogo očekuje od Marka Marina.

Na kraju, Đorđević bez obzira na rezultat ovaj megdan smatra istorijskim.

– U svakom slučaju, neko mora da bude eliminisan. Karte su na stolu i videćemo čiji ‘džokeri’ su jači – poručio je na kraju Đorđević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter