0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

MILUNOVIĆ: Nema umora, zaslužili smo da igramo Evropu!

Objavljeno: 09.12.19 u 14:42

Crvena zvezda u sredu od 21 čas igra u Atini odlučujući meč poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona protiv Olimpijakosa gde je samo pozitivan rezultat vodi u nokaut fazu Lige Evrope.

Srpski predstavnik posle četiri vezana trijumfa u Superligi Srbije i dobre igre sa mnogo samopouzdanja ide na noge grčkom velikanu i veruje da će odličnu polusezonu krunisati evropskim prolećem, istakao je štoper Nemanja Milunović.

Znamo šta nam donosi ovaj meč, bićemo maksimalno koncentrisani i daćemo sve od sebe za pozitivan rezultat. Realno, prema svemu što smo prikazali ove sezone zaslužujemo da igramo Evropu – jasan je Milunović.

Zvezda je tokom sezone prošla kroz mnoga iskušenja, ostvarivala je zacrtane ciljeve, a reč umor, jer će u Atini odigrati 35. meč od jula meseca, za duel protiv Olimpijakosa ne postoji, napominje iskusni defanzivac.

Ne osvrćemo se na broj mečeva koji smo odigrali do sada, već samo na važnost ove utakmice. Znamo da nas posle Atine očekuje samo još duel sa Čukaričkim, pa zaslužen odmor i zato moramo dati maksimum. Ne treba se štedeti i siguran sam da će ekipa to i uraditi. Neka psihološka iscrpljenost je u ovom slučaju u drugom planu. Svi mi želimo posle dve godine da Zvezda dočeka proleće u Evropi, izuzetno motivisani idemo u Atinu po pozitivan rezultat.

Olimpijakos ove sezone većinu golova primio je iz prekida, dva baš u duelu sa šampionom Srbije. Drugi gol posle kornera u pobedi od 3:1 postigao je baš Milunović u 87. minutu.

– Ako neko primi dva gola iz prekida u Beogradu kao Olimpijakos sigurno je da će akcenat baciti baš na taj segment igre. U Beogradu smo došli do golova iz prekida, oni su sastavni deo fudbala, mogu da budu odlučujući i da rešavaju meč. Međutim, mislim da bismo trebali i iz igre da pravimo šanse, da pokušamo na taj način da dođemo do rezultata.

Atmosfera na stadionu „Karaiskakis“ biće prijateljska, svečarska kao ona u Beogradu, bez obzira na izuzetan značaj meča.

Lepo je kad ceo stadion peva istu pesmu, uveren sam da će atmosfera ponovo biti vrhunska. Podrška navijača će nam značiti kao i uvek i nadam se da ćemo ih mi obradovati dobrim rezultatom i plasmanom u Ligu Evrope – veruje Milunović.

Crvena zvezda je posle pet kola treća u grupi B sa tri osvojena boda, dok je Olimpijakos poslednji sa samo jednim. Zvezdi je  dovoljan je i remi za ostanak na ovoj poziciji i plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope, dok klubu iz Atine odgovara samo pobeda. Utakmicu će suditi Italijan Danijele Orsato.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter