0
Domaći fudbal

I OMLADINCI DRŽE SUDBINU U SVOJIM RUKAMA: Protiv Olimpijakosa za prolaz dalje!

Objavljeno: 09.12.19 u 13:17

Omladinci Crvene zvezde će u sredu od 16 časova gostovati Olimpijakosu u Atini kada će imati sjajnu priliku da obezbede evropsko proleće i da nastave takmičenje u Ligi šampiona za fudbalere do 18 godina, kroz baraž.

Kada je Crvena zvezda obezbedila učešće u Ligi šampiona, naši omladinci, smešteni su u deo namenjen za juniorske selekcije ekipa koje su ostvarile plasman među 32 najbolja tima u Evropi. Otuda su se našli u grupi sa Bajernom, Totenhemom i Olimpijakosom, istim rivalima sa kojima je i seniorski tim crveno-belog kluba odmeravao snage ove jeseni. To je takozvani “Liga šampiona” deo. U drugom delu takmičenja nalaze se osvajači juniorskih liga država iz kojih dolaze.

Situacija na tabeli u grupi B je takva da će Crvena zvezda u utakmici sa Olimpijakosom odlučivati o sudbini. Bajern je kao prvoplasirana ekipa, obezbedio učešće u “nokaut” fazi, dok će omladinci imati priliku da igraju za baraž u slučaju trijumfa protiv grčkog tima. Druga mogućnost za Zvezdine bisere je ta da prate dešavanja na meču u Minhenu, gde će Bajern ugostiti Totenhem. Ukoliko Totenhem osvoji bod, Crvenoj zvezdi je i remi dovoljan za plasman dalje, a ukoliko engleski tim izgubi od Bajerna – Crvena zvezda je automatski obezbedila prolaz u baraž.

1. Bajern Minhen-3 pobede i dva remija- 11 bodova (gol razlika 15:2)

2. Crvena zvezda- 2 pobede, 2 remija i poraz- 8 bodova (gol razlika 7:11)

3. Totenhem- 2 pobede, remi i dva poraza- 7 bodova (gol razlika 12:9)

4. Olimpijakos- remi i četiri poraza- 1 bod (gol razlika 2:14)

Crvena zvezda će se u slučaju pozitivnog rezultata protiv Olimpijakosa ukrstiti sa jednom od osam ekipa koje su kao osvajači liga, kroz “nokaut” fazu obezbedile učešće u baražu. To su: Šerif Tiraspolj (Moldavija), Saragosa (Španija), Midtjiland (Danska), Derbi Kaunti (Engleska), Porto (Portugal), Dinamo Kijev (Ukrajina), Rendžers (Škotska) i Ren (Francuska). Potencijalni dvomeč bi bio odigran u februaru naredne godine.

U meču odigranom na stadionu FK Voždovac, omladinci Crvene zvezde, golovima Mitrovića i Pantovića savladali su Olimpijakos (2:1) i pokazali da poseduju kvalitet, te da su najsigurniji kada sami odlučuju o svojoj sudbini.

Utakmica se igra u sredu od 16 časova kada će Crvena zvezda gostovati Olimpijakosu, a u istom terminu će i Bajern dočekati Totenhem.

FOTO: FK Crvena zvezda 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter