0
Domaći fudbal

NA BANJICI NIŽU USPEHE: Nebesko-plavi na korak do novog trofeja, kreće i škola futsala

Objavljeno: 06.12.19 u 13:14

Futsaleri Banjice na dobrom su putu da ponove uspeh iz prošle sezone i osvoje trofej u Kupu Beograda, nebesko-plavi izborili su novo finale.

Banjica ponovo slavi futsalere. Tim iz najpoznatijeg sportskog kraja u Beogradu ponovo će se boriti za trofej u Kupu Beograda pošto je u polufinalu savladao prošlogodišnjeg rivala iz finala Palež iz Obrenovca 9:4. Bila je to sjajna partija nebesko-plavih u kojoj su sa po dva gola briljirali Sredojević, Jovanović i Mitić koji su postigli po dva gola, dok su se po jednom u listu strelaca ‘upisali’ Simeunović, Smailagić i Simić.

Finale Kupa Beograda je na porgramu krajem januara, a rival Banjici biće bolji iz drugog polufinalnoog meča Konjarnik-Sopot.

– Zadovoljstvo je naći se drugi put zaredom u finalu kupa Beograda, idemo krajem januara na pohod ka novom trofeju da obradujemo naše navijače i naš kraj, jesenji deo prvenstva je bio dinamičan i naporan i video sam da je doslo do premora pojedinih igrača pred polufinalnu utakmicu, ali na energiju i želju smo pokazali da smo brža i bolja ekipa – rekao je za HotSport, sportski direktor Banjice, Milan Grahovac.

Banjica je i pored dobrih rezultata (finale Kupa Beograda i bori se za ulazak u Prvu ligu) smenila trenera. Tokom zimske pauze najverovatnije će biti rešeno pitanje novog šefa stručnog štaba.

– Novom treneru ćemo dati početni elan, zar nije dovoljno to što će već na debiju moći da se bori za trofej – poručio je Grahovac.

Ipak, najlepša vest je svakako to što je Banjica osnovala omladinski pogon koji se već takmiči, a od Nove godine je u planu i formiranje škole futsala za one najmlađe.

– Naš prevashodni cilj je sport i da što više dece podstaknemo da se njime bavi. U dogovoru sa predsednikom kluba Ivanom Koljenšićem doneli smo odluku da od Nove godine otvorimo školu futsala. Samim tim ćemo popularizovati ‘mali fudbal’ kod dece – dodao je Milan Grahovac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter