3
Domaći fudbal

SLS: Napredak surovo kaznio promašaje Partizana, Kruševljani slavili u Beogradu, iako su gubili 2:0 (VIDEO)

Objavljeno: 04.12.19 u 19:05

U 19. kolu Superlige Srbije Napredak je kao gost pobedio Partizan u Humskoj 3:2 (1:2) i otežao crno-belima poteru za Crvenom zvezdom.

Nepisano fudbalsko pravilo videli smo večeras u hladnoj Humskoj. Partizan je stvarao šanse, vodio sa 2:0, pogađao okvir gola, a na kraju izgubio 3:2. Bila je to istorijska pobeda Napretka koji je postao kost u grlu Partizana.

Partizan je poveo iz prve prave šanse na utakmici, gol je priznat, iako je Suma bio u dubokom ofsajdu. Naime, u 13. minutu Asano je probio po levom boku, centrirao je, štoper Napretka je loše izbacio loptu na šesnaesterac, Sadik je iz prve traljavo šutirao, Suma se izvlačio i pogodio. Zastavica pomoćnika je ostala spuštena, a Anđelovski je pokazao na centar – 1:0.

Samo što je Partizan poveo Napredak je mogao do izjednačenja, igrao se 15. minut kada se Gavrić našao jedan na jedan sa Stojkovićem, a golman Partizana je izašao kao pobednik. Minut kasnije zapretio je Partizan, Urošević je odigrao za Asana, Japanac dobro šutirao, ali je golman Milošević skinuo tu loptu. Crno-beli su još bliži bili golu u 23. minutu, Sadik se sjajno oslobodio dva čuvara, šutirao i pogodio stativu.

Napredak je do izjednačenja mogao u 30. minutu kada je Akesntijević sjajno odigrao do Zeca koji je šutirao, a Ostojić sa gol crte izbacio loptu. U 34. minutu Partizan je duplirao prednost, Nathko je izveo slobodan udarac, Miletić je šutirao glavom, Milošević je odbranio. Lopta se vratila reprezentativcu Srbije koji je dodao do Sume, a ovaj pogodio – 2:0. Tom prilikom se Miletić povredio i na teren je ušao Lutovac.

Kruševljani su se u igru vratili u 43. minutu kada je Zec sjajno dodao loptu do bivšeg fudbalera Crvene zvezde Gavrića, ovaj produžio do Vukadinovića, a ovaj pogodio za – 2:1.

Partizan je krenuo ofanzivno u drugo poluvreme. Već u 48. minutu je u šansi bio Sadik, ali se spetljao. U 54. minutu je Nigerijac ponovo šutirao, ali bez promene rezultata. Samo pet minuta kasnije Suma i Sadik su kombinovali, a Tošić je šutirao preko gola. Pravo je čudo kako Partizan u 62. minutu nije došao do gola, Sadik je spojio sa golom Sumu, ali je ovaj šutirao tik pored gola. Sličnu šansu crno-beli su imali u 66. minutu, ponovo je Sadik spojio sa golom Sadika, a ovoga puta Milošević je odbranio.

Napredak je u 70. minutu pritisnuo, a najbliži golu bio je Aksentijević koji je posle kornera šutirao pored gola. U 77. minutu nova stativa, Asano je izbacio Sadika, ovaj izašao sam na golmana Miloševića i pogodio stativu.

Kazna za Partizan je stigla u 84. minutu, posle korenera Vukadinović je tukao kao iz topa, Stojković odbranio, lopta je pogodila prečku, pa se opet odbila o nju kada je Asano pokušao da je izbije, pala je na nogu pravo Bjelošu, a ovaj poravnao na 2:2.

Tri minuta kasnije Nathko je šutirao, ali tik pored stative. Pravi šok je usledio u 95. minutu, Đorić je majstorski asistirao do Eskića, a ovaj pogodio – 2:3. Napredak je slavio u Beogradu.

PARTIZAN – NAPREDAK 2:3 (2:1)
/Suma 12, 34 – Vukadinović 43, Bjeloš 84, Eskić 95/

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Novica Anđelovski

Partizan: Stojković – Miletić (od 38. Lutovac), Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić (od 75. Stevanović), Suma, Asano (od 92. Jovanović) – Sadik.
Napredak: Milošević – Aksentijević, Obradović, Milovanović, Spremo – Bjeloš, Baha (od 80. Markoski) – Ivanović, Zec (od 88. Eskić), Vukadinović – Gavrić.

FOTO: FK Partizan

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

3 Komentara

  1. Bravo Napredak,otpisao si pacere iz borbe za titulu-definitivno. Ostavke:Vazura,Vučelić,Vuletić. Savo ostani i forsiraj Sadika i penzionera Tošića.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter