2
Domaći fudbal

NADAM SE DRESU SRBIJE – ŽIVKOVIĆ ZA HS: Doček u Atini je bio ‘vruć’, odgovorili smo na terenu!

Objavljeno: 02.12.19 u 16:40

U klubu su zadovoljni, kao i navijači, a Gađanje od strane simpatizera Olimpijakosa, kao uvertira pred meč nije nas sputala – kaže čuvar mreže solunskog giganta!

Rivalstvo između Olimpijakosa i PAOK-a traje decenijama i pred svaki derbi tenzija je ogromna, a lošu uvertiru imao je sinoćni megdan u Atini. Dva igrača solunskog giganta su pogođena i mnoge detalje, eksluzivno za HotSport, otkrio je Živko Živković na terenu najbolji akter megdana u prestonici Grčke.

– Organizacija našeg dolaska na stadion ‘Karaiskaki’ je bila loša, ali na to smo navikli i imali smo svoje obezbeđenje u autobusu. Ipak, bez razloga smo morali dvesta metara da pešačimo do ulaska u svlačionicu i onda je usledio ‘napad’. Leteli su čvrsti predmeti na sve strane – rekao je Živković.

 

Dva igrača nisu uspela da izbegnu ‘projektile’.

Pogođeni su Sviderski i moj kolega golman Pašalakis. Nije bilo prijatno, a mi smo bili brži i na verbalne prozivke nismo obraćali pažnju. Doček je bio vruć i u svlačionici smo se dogovorili da naš odgovor iskažemo na terenu – rekao je Živković.

Uprkos svemu je ekipa uspela da bude jedinstvena i veoma skladna.

– Čekali smo i dočekali priliku da povedemo posle prekida. Prvi deo je bio odrađen besprekorno, svoj posao odradio sam dobro, što je ulilo dodatni mir. Olimpijakos je dodao gas u nastavku i usledilo je izjednačenje iz penala ističe čuvar mreže PAOK-a.

Savidis je i na svom Instagram profilu pohvalio Živkovića.

Do tog trenutka odbrana je delovala podmazano kao švajcarski sat.

– Bio je splet okolnosti, pa je levi bek pokušao da izbije loptu i došlo je do kontakta. Valbuena je iskusan, pokušao sam da ga pročitam. Pogodio je za remi, koji smo uspeli da sačuvamo do kraja, što je bila naša slatka osveta.

Crveno-beli su tugovali i ostao je egal na tabeli.

– Cilj je bio ispunjen. Usledile su čestitke od rukovodstva, a mojim dobrim potezima bio je zadovoljan i gazda Savidis. Bili smo hrabri sa jasnim ciljem i nastavlja se trka dalje. Dobijam poruke podrške za urađeno, a nagrada je da sam u timu kola – ističe srpski golman.

Njegova dobra igra nije neprimećena. Živkovića prate i brojni drugi klubovi, a interesovanje pokazuju iz Turske, Belgije i Rusije.

Nisam opterećen i moj menadžer je zadužen za naredne korake. Meni je mnogo lepo u PAOK-u i Solunu, a već se polako okrećem vikendu i megdanu sa bivšim klubom Ksantijem. Mini odmor sledi posle 23. decembra i posle samo dve nedelje nastavljamo trku za bodove – ističe Živković.

Na kraju razgovora sjajni golman ima i novogodišnju želju.

– Voleo bih da dobijem poziv za najbolju selekciju Srbije i da nastavim sa dobrim učinkom u timu, a nadam se da će PAOK uspeti da odbrani titulu – na kraju razgovora za HotSport ističe Živko Živković.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter