0
Analize

FOTO: World Soccer

FUDBALSKA POSLASTICA: Ovi velikani su u jednom trenutku igrali u istom timu (FOTO)

Objavljeno: 01.12.19 u 10:59

Privilegovani smo da kroz sezone uživamo u fudbalskoj magiji mnogih velikih fudbalera.

Oni su svojevremeno postali simbol određenih klubova, a neverovatno zvuči da su svojevremeno sa svojim rivalima delili tim.

Zlatan Ibrahimović i Stiven Pinar

Zlatan I Pinar su igrali zajedno u 62 navrata početkom 2000. godina u dresu Ajaksa. Zajedno su osvojili titulu u 2002. i 2004. godini.

Džejms Vardi i Heri Kejn.

Nedavno se u javnosti pojavila informacija da je Vardi mogao da završi u Partizanu. Vardi i Kejn su bili saigrači 2013. godine, napadač Totenhema je svojevremeno nastupao kao pozajmljeni igrač u Lesteru. Tada niko nije mogao da zamisli da će njih dvojica postići ukupno 224. pogotka u Premijer ligi tokom šest godina.

Kajl Laferti i Paolo Dibala

Godinu dana nakon odlaska iz Rendžersa Laferti je 2013. bio član Palerma, napadač Severne Irske je igrao 15 puta  sa Dibalom u Palermu.

Mesut Ozil i Ivan Rakitić

Ozil je profesionalnu karijeru započeo u Šalkeu. Debitovao je u sezoni 2006/07. Rakitić se timu priključio 2007. godine došavši iz Bazela i odigrao je 15 mečeva zajedno sa Ozilom.

Zinedin Zidan i Tomas Gravesen

Tomas Gravesen je zajedno sa Zidanom u ‘kraljevskom klubu’ nastupio 32 puta, isti broj mečeva su odigrali zajedno i Robinjo i Majkl Oven.

Dejvid Bekam i Dejvid Mojes

Možda i najčudniji par na listi. Bekam je u sezoni 1994/5 odigrao pet utakmica u dresu Prestona, postigao je dva gola. Zanimljivo je da je Mojesov poslednji klub pre povlačenja 1999. godine bio upravo Preston.

Ederson i Jan Oblak

Mali portugalski klub Rio Ave je u sezoni 2012/13 u timu imao Edersona i Oblaka. Sa njima u timu klub je došao do najboljeg plasmana u istoriji, a njih dvojica su danas među najboljim golmanima sveta.

Eden Azar i Patrik Klajvert

Azar je pre nekoliko godina u izjavi medijima otkrio da je na njega veliki uticaj tokom boravka u Lilu ostavio upravo holandski fudbaler.

– Sećam se jednog dana bili smo u teretani, on je vredno radio, a ja sam posmatrao, on me je primetio i ohrabrivao me je da radim sa njim. Pomislio sam ‘Ako mi je Patrik Klajvert ovo rekao, moram nešto da učinim. Tada sam shvatio da u fudbalu ništa nije lako i da moraš da radiš ukoliko želiš uspeh – rekao je svojevremeno Azar.

Dani Alveš i Serhio Ramos.

Ljubitelji Barselone i Reala ne mogu da zamisle ‘el klasiko’ bez njih dvojice. Malo je poznato da su bili i saigrači. Nastupali su zajedno u Sevilji. Sredinom 2000. godina zajedno su odigrali 35 mečeva pre nego što suih putevi odveli u rivalske klubove.

Huan Roman Rikelme i Dijego Maradona

Teško je zamisliti ih u istom sastavu. Za Boku Juniors tokom 90. godina nakratko ovo je bila realnost. Rikelme je počeo svoju, a Maradona je bio na zalasku svoje impozantne karijere.

FOTO: World Soccer

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter