4
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

EL FARDU BEN: I dalje smo veliki tim

Objavljeno: 01.12.19 u 14:54

El Fardu Ben je nastavio golgeterski niz u Superligi Srbije pogotkom protiv Voždovca, koji je bio osmi u sezoni.

Napadača iz Komora više raduje dobra igra tima u drugom poluvremenu posle koje je i ostvarena nova pobeda 2:0 (0:0).

– Za nas je bilo mnogo važno da smo odigrali drugi deo meča na tako zavidnom nivou. Ostvarili smo značajnu pobedu koja nam vraća samopouzdanje pred nekoliko važnih mečeva u finišu ovog dela sezone. Nije nam bilo lako posle poraza od Bajerna i zato sam srećan zbog reakcije tima. Potvrdili smo da smo i dalje veliki tim, superioran u ligi i da imamo pravi karakter – istakao je Ben.

Voždovac je u dobroj meri isparirao u prvom delu, međutim, u nastavku je domaći tim pojačao ritam, odigrao jak presing i golovima Marina i Bena došao do tri boda.

– Želeli smo pobedu iznad svega, izašli smo u presing, osvojili smo mnogo lopti što nam je omogućavalo da lakše ugrožavamo rivala. Stvorili smo brojne prilike, postigli samo dva gola a i našim navijačima priredili jedno mnogo interesantnije poluvreme od prvog. Međutim, Voždovac je tehnički dobro potkovan tim, nije bilo lako poraziti ih na ovaj način.

Reprezentativac Komorskih ostrva je najbolji strelac crveno-belih u Superligi.

– Ne igram Ligu šampiona pa sam odmorniji od ostatka ekipe. Gledam pre svega da pomognem timu da ostvari pobedu, a lični učinak je na drugom mestu. Zadovoljan sam saldom golova, ali uvek može više i bolje.

Nema mnogo odmora za Zvezdu jer je već u sredu od 15.00 časova u Lučanima očekuje meč protiv Mladosti u okviru 19. kola Superlige Srbije.

– Nikad nije bilo lako protiv Mladosti, ali ova pobeda nam je u dobroj meri povratila samopouzdanje. Idemo u Lučane po nova tri boda, naši ciljevi su uvek najviši – ne ostavlja dilemu Ben.

0
0

4 Komentara

  1. Sramota je od Zvezde što dopušta jednom ovako limitiranom treneru kao što je Milojević da tera svoj ćef i naočigled cele Srbije, forsira jednog ovakvog igrača kao što je Ben, večita rezerva u Evropi. Taj Ben nije brz, nema osnovni dribling, nije u stanju reši situaciju “1 na 1”, nikada nije napravio direktan prodor prema golu protivnika. Samo zna da doda loptu najbližem saigraču i tu se završava sav njegov napadački kapacitet. Nema duel igru a o njegovom skoku je smešno pričati! Zbog ovog “kapitalca” šanse nisu dobili Simić, Jirka, Meleg, Vukanović, Jevtović! Ali, čim ode velikoi stručnjak Milojević, posle sledećeg debakla u Atini, otićiće i ovaj nejaki “kapitalac”!

    0
    0
    Odgovori
  2. Pa kako niste veliki kada ste drzavni projekat a za svaki slucaj ste pojacani predsednikom i potpredsenikom FSS i kompletnom sudijskom komisijom FSS.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ovaj 32-godišnji”kapitalac” koji je najviše forsiran u Zvezdi u novijoj istoriji može postići samo gol iz peterca ako ga niko ne pazi ili iz penala! Gledali smo ovog “kapitalca” prošle godine u grupnoj fazi LŠ i šta smo videli?! Apsolutno ništa! Izveo je uspešno tri auta na 6 utakmica a na utakmici u Parizu, od strane novinara “L’Ekip” ocenjen je ocenom 2 (dva) na skali ocena 1-10! U Zvezdi je već treću sezonu i još nije rešio situaciju “1 na 1”, uz to je jako spor i slabašan u duelima! Zbog “kapitalca” sa takvim karakteristikama ne igraju naši mladi igrači! Ostaće doživotno u klubu (dok bude Milojević trener) jer niko u inostranstvu ne želi ovakvog igrača!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter