0
Evrokupovi

LŠ: Stvari su se večeras baš zakomplikovale, Barsa bolja od Borusije, Napoli odoleo na ‘Enfildu’, Tadić asistirao (VIDEO)

Objavljeno: 27.11.19 u 23:15

Čeka nas u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona uzbudljiv rasplet u grupama ‘E’, ‘F’, ‘G’ i ‘H’.

U grupi ‘E’ Liverpul je dočekao Napoli i umesto da završi posao oko prolaska dalje samo je zakomplikovao stvar. Naime, četa Jirgena Klopa na kraju je iščupala bod na svom ‘Enfildu’. Napoli je poveo u 21. minutu kada je Di Lorenco poslao sjajnu loptu napred iza leđa odbrane Liverpula, Mertens se sam stuštio ka golu i savladao Alisona. Liverpul je do izjednačenja stigao u 65. minutu kada je Miler izveo korner, a Lover glavom zatresao mrežu.

U drugom meču ove grupe RB Salcburg je kao gost demolirao Genk 4:1 golovima Dake, Minamina, Hvanga i mladog Helanda. Sad se tri tima bore za plasman u narednu rundu, a njoj je svakako najbliži Napoli. Italijani imaju devet bodova, jedan manje od prvoplasiranog Liverpula i dva više od trećeg Salcburga, ali i utakmicu sa već otpisanim Genkom na ‘San Paolu’. RB Salcburg čeka Liverpul i potrebna mu je pobeda od gola razlike kako bi šampiona Evrope najverovatnije ‘nokautirao’.

U ‘F’ grupi jedno je jasno, Barselona će sa prvog mesta u osminu finala. Katalonci su na kraju lako izašli na kraj sa Borusijom iz Dortmunda 3:1. Barsa je ‘milionere’ načela u 29. minutu kada je Mesi asistirao do Suareza, a Urugvajac pogodio – 1:0. Samo četiri minuta kasnije Suarez je uzvratio Mesiju, a ovaj ne greši – 2:0. Akciju iz fudbalskih almanaha Barselona je krunisala u 67. minutu, Mesi je kao na tacni poslužio Grizmana, a ovaj matirao Burkija – 3:0. Sančo je u 77. minutu spustio na 3:1, a Englez je pred 90. minut pogodio prečku.

Slavija je u Pragu dobro preznojila Inter, ali su Milanezi slavili sa 3:1. ‘Neroazuri’ su poveli u 19. minutu kada je Lukaku u zubima nosio dvojicu igrača Slavije, poslužio Martineza, a ovaj pogodio – 0:1. Slavija je do poravnanja stigla u 37. minutu iz penala preko Sučeka.

Držali su se Česi sve do 81. minuta kada je Lazaro sjajno uposlio Lukakua, Belgijanac izašao sam na golmana, predriblao ga, a onda besno zakucao loptu u mrežu. Lukaku je utakmicu krunisao drugom asistencijom, ukrao je loptu igračima Slavije, sjajno centrirao, a Argentinac Martinez stavio tačku – 3:1.

Barselona je sigurno prva u grupi sa 11 bodova, Inter i Borusija u poslednje kolo ulaze sa po sedam bodova, s tim da Italijani imaju bolji međusobni skor. To znači da Borusija mora da navija za Barselonu u Milanu da osvoji bar bod, a da ‘milioneri’ na svom ‘Vestfalenu’ savladaju Slaviju iz Praga.

U ‘G’ grupi je Benfika propustila veliku šansu da se uključi u borbu za nokaut fazu. Šampion Portugalije vodio je sa 2:0 u Nemačkoj protiv Lajpciga, ali je domaćin u 90.minutu iz penala i 96. minutu preko Forsberga stigao do boda. ‘Bikovi’ su sada prvi sa deset bodova i plasirali su se u osminu finala, Zenitu sad ostaje da pobedi Benfiku u Lisabonu za plasman dalje, a Lion čeka ‘kiks’ Rusa i bar bod protiv Lajpciga u Francuskoj.

Čelsi danas nije uspeo da pobedi Valensiju u gostima, treći je na tabeli, ali opet najbliži prolasku dalje. Naime, plavci imaju dva boda manje od prvoplasiranog Ajaksa i isti saldo kao Valensija. Ipak, četa Frenka Lamparda u poslednjem kolu dočekuje prežaljeni Lil i nema sumnje da će pobediti i proći dalje. Ajaksu će biti dovoljan samo bod protiv Valensije u Amsterdamu za prolaz dalje.

‘Kopljanici’ su sa 2:0 večeras pobedili Lil u gostima. Prvi gol postigao je Ziješ na asistenciju Tadića, da bi u drugom delu igre Ziješ dodao do Promesa, a ovaj postavio konačan rezultat.

LIGA ŠAMPIONA – 5. KOLO:

Sreda:

E GRUPA:

Liverpul – Napoli 1:1 (0:1)
(Lovren 65 – Mertens 21)

Genk – RB Salcburg 1:4 (0:2)
(Samata 85 – Daka 43, Minamoto 45, Hvang 69, Heland 87)

F GRUPA:

Barselona – Boruija Dortmund 3:1 (2:0)
(Suarez 29, Mesi 33, Grizman 67)

Slavija Prag – Inter 1:3 (1:1)
(Suček 37 penal – Martinez 19, 88, Lukaku 81)

G GRUPA:

Zenit – Lion 2:0 (1:0)
(Dzjuba 42, Ozdoev 84)

RB Lajpcig – Benfika 2:2 (0:1)

H GRUPA:

Valensija – Čelsi 2:2 (1:1)
(Soler 40, Vas 82 – Kovačić 41, Pulišić 50)

Lil – Ajaks 0:2 (0:1)
(Ziješ 2, Promes 59)

SVE TABELE MOŽETE POGLEDATI OVDE.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter