0
Fudbal

SUPERLIGA KINE: Piksi poražen sa igračem manje, Peking se vratio na prvo mesto!

Objavljeno: 22.11.19 u 14:51

Četiri utakmica odigrano je danas u okviru kineske Superlige. Favoriti su opravdali očekivanja.

Peking Gvan se bar do sutra vratio na prvu poziciju Superlige Kine, dok je Šandong slavio protiv protiv Čongkin Lifana. Meč koji je najzanimljiviji ljubiteljima kineskog fudbala odigrali su Vuhan i Gvangžu RF, a Piksijeva četa je poražena rezultatom 2:1 sa igračem manje. 

Henan Jianje – Tjanjin Tinaj 1:1

Utakmica Henana i Tjanjina počela je obećavajuće, veoma rano timovi su postigli golove i podigli nadu navijača da ih očekuje goleada, ipak, na tome su se ekipe zadržale, te je meč završen rezultatom 1:1. Karanga je u 5. minutu proigrao Basogoga koji je doneo vođstvo domaćinu, a samo dva minuta kasnije, Leonardo proigrao je Song Ju-Huna za konačnih 1:1 na meču.

Šandong Luneng – Čongkin Lifan 2:0

Šandong je održao pozitivnu formu i nalazi se na četvrtoj poziciji. Poveli su domaći golom Gracijana Pelea u 34. minutu. Nakon prodora ga je odlično proigrao Liu Binbin. Drugi gol domaći tim postigao je u zasustavnom vremenu kada je nakon kontre Song Long proigrao Guedeša koji je uklizao u petercu i poslao loptu u gol gostiju.

Šanngaj Šenhua – Peking Gvan 1:2

Peking je slaivo na gostovanju Šangaju, a ovom pobedom vratili su se na prvu poziciju, bar do sutrašnjeg duela Gvangžu Evergrandea. Odlično je Pao Čeng izveo korner, Bakambu je bio najviši u skoku, a odbrana je mogla samo pogledom da isprati loptu na putu ka mreži. Drugo poluvreme počelo je golom Igala sa bele tačke u 58. minutu meča, da bi domaći samo četiri minuta kasnije došli do novog vođstva i pobede 2:1. Peng Žinli je proigrao Čong Ženga koji je ostao usamljen u srcu šesnaesterca za konačnih 2:1 i prvo mesto na tabeli.

Vuhan Žal – Gvangžu RF 2:1

Nakon pobede nad Peking Renom izabranici Dragana Stojkovića ponovo su pali sa pobedničkog koloseka. Ovoga puta slavio je Vuhan Žal, a domaći su već za 23 minuta rešili pitanje pobednika. Jun Li je nakon perfektno izvedenog prekida doneo vođstvo Vuhanu u drugom minutu. Isti igrač je nakon odbitka natrčao na loptu u 23. minutu i ponovo savladao golmana gostiju Čenga. Tižijang Li je u 90. minutu morao da napusti teren zbog kartona, ali je sudbina gostiju već bila zapečaćena. 

Superliga Kine 28. Kolo

Petak

Henan Jianje – Tjanjin Tinaj 1:1 (1:1)
(Basogog 5 – Son Ju Hun 7)

Šandong Luneng – Čongkin Lifan 2:0 (1:0)
(Pele 34, Guedes 90+2)

Šanngaj Šenhua – Peking Gvan 1:2 (0:1)
(Igalo pen 58 – Bakambu 6, Augusto 62)

Vuhan Žal – Gvangžu RF 2:1 (2:0)
(Jun Li 2, 23 – Gui Hong 47)

Subota

08.30 Pekin Ren – Đangsu Suning
08.30 Dalijan Jifang – Hebej
08.30 Tjanjin Teda – Šenžen
12.35 Gvangžu Evergrande – Šangaj SIPG

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter