2
Domaći fudbal

SLS – VATROMET: Partizan šesticom krenuo za Hag, neće mu se suditi za razbijanje Javora (VIDEO)

Objavljeno: 22.11.19 u 20:04

U premijernom meču 17. kola Superlige Srbije Partizan je u Humskoj sa 6:2 (4:2) pobedio Javor i raspucan ide u Hag na megdan sa AZ Alkmarom.

U šestoj brzini krenula je četa Save Miloševića u pohod na Holandiju u odlučujuću bitku za proleće u Evropi. Sa druge strane Javor je večeras u Beograd stigao bez klasičnog štopera, te ne čudi što su gosti čak šest puta vadili loptu iz mreže – 6:2.

A, počelo je šokantno, igrao se 2. minut kada je Nikolić u želji da šutne na gol asistirao do Petkovića, a ovaj goste iz Ivanjice doveo u vođstvo i postigao svoj deseti gol u sezoni – 0:1. Partizan je odmah krenuo u ofanzivu i najavio brz preokret. Već u 4. minutu je Suma bio u izglednoj poziciji, ali je šutirao pored gola.

Partizan je izjednačio u 9. minutu kada je Šćekić sjajno glavom izbacio Sadika u situaciju jedan na jedan sa golmanom Lazovićem, čuvar mreže Javora je prvo odbranio, ali se lopta vratila Nigerijcu za – 1:1. U 15. minutu crno-beli su preokrenuli, Tošić je izveo korner, a Ostojić je uz dosta sreće na drugoj stativi ubacio u gol – 2:1.

Javor je uzvratio u 18. minutu kada je Pavlović pogrešio, a Petković šutirao preko gola. Partizan je u 34. minutu imao stopostotnu šansu. Mladi Stevanović se stuštio u kazneni prostor Javora, oborio ga je Maričić, a Široki je opravdano dosudio penal. Suma je taj šut lansirao preko gola.

Srećom po crno-bele samo četiri minuta kasnije posle sjajne akcije Sume i Tošića, Sadik je postigao drugi gol za 3:1. ‘Grobari’ još nisu proslavili treći gol, pao je četvrti. Stevanović je centrirao, a Miletić je pogodio 4:1. Javor je do kraja prvog dela igre uspeo da smanji na 4:2 preko Krnića.

Javor je na startu drugog dela igre propustio dve šanse da se vrati u igru. Petković i Mrkaić nisu iskoristili svoje šanse. Kazna je stigla u 59. minutu kada je Tošić ostavio loptu za Miletića iskosa sa desne strane, bek Partizana tukao, Lazović odbranio, ali se lopta odbila do Sadika koji je postigao het-trik i svoj desti gol u prvenstvu.

Nigerijac je dva minuta kasnije mogao do novog gola, izašao je sam na Lazovića, ali je čuvar mreže Javora bio na mestu. Partizan je konačnih 6:2 postavio u 78. minutu, Suma je sjajno ‘poslužio’ mladog Stevanovića, a ovaj matirao Lazovića.

Partizan je tako na najbolji mogući način najavio meč sezone protiv AZ Alkmara u Hagu, ali se i približio lideru prvenstva Crvenoj zvezdi na svega pet bodova, bar narednih 20 sati.

PARTIZAN – JAVOR 6:2 (4:2)
/Sadik 9, 38, 59, Ostojić 15, Miletić 40, Stevanović 78 – Petković 2, Krnić 45+2/

Beograd
Stadion Partizana
Gledalaca: oko 1.500
Sudija: Zoran Široki
Žuti karton: Kuveljić (Javor)

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović (od 66. Vujačić), Urošević – Zdjelar (od 86. Natho), Šćekić – Tošić (od 81. Ivanović), Suma, F. Stevanović – Sadik.

JAVOR: Lazović – Cuckić, Krnić (od 74. Zvekanov), Nikolić, Jevremović (od 79. Đerić) – Dolmagić, Kuveljić – Maričić, Piščević (od 79. Filipović), Petković – Mrkaić.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

0
0

2 Komentara

  1. Hajde Cigojle, voznja odavde!
    Ako hoces i volis takvu igru, a vidim i vama se smucila, gledaj mec iz Nisa.
    Zavidis na igri majstora,jel’ da?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter