Čini se da su Tumbakoviću dani u FSS odbrojani. Tu informaciju jutros su preneli beogradski mediji pozivajući se na svoje izvore bliske FSS.

Kako navodi ‘Informer‘, čelnici saveza nisu zadovoljni igrama reprezentacije otkako je Ljubiša Tumbaković postao selektor, nije se mnogo toga promenilo u odnosu na vreme Mladena Krstajića, Srbija nije obezbedila direktan plasman na EURO 2020, te će navodno doći do promene na klupi Srbije.


Nekoliko članova Izvršnog odbora, najvišeg tela FSS, ocenilo je u neformalnim razgovorima da je dovođenje Tumbakovića bio loš potez. Nezadovoljni su što reprezentacija od njegovog dolaska nije pokazala nikakav pomak u igri. Štaviše, utisak je da Srbija igra sve slabije. Takođe, za kratko vreme veliki broj igrača je prošetao kroz reprezentaciju, a umesto da smirimo tenzije van terena desio nam se i “slučaj Jović”. Očekuje se da IO zaseda narednih dana i da tema bude upravo Tumbaković – rekao je “Informerov” izvor iz Fudbalskog saveza Srbije.

Zamena za Tumbakovića je navodno već spremna, pregovara se sa nekoliko kandidata, a prvi ‘pik’ mogao bi da bude Veljko Paunović koji je nedavno raskinuo ugovor sa Čikago Fajerom gde je proveo četiri godine.

FOTO: FSS