Planirano 21. kolo odloženo je za proleće, a scenu zatvaraju 15. decembra tri zaostala meča.

Vagali su u Zajednici superligaša i kako HotSport saznaje odluka je definitivna i na adresu klubova stiže dopis da se prvi deo sezone za većinu klubova završava sedmog ili osmog decembra, kada treba da se odigraju utakmice 20. kola.


Procena takmičarske komisije je da se 15. decembra odigraju tri zaostala meča i tada će na scenu stupiti večiti rivali, ali i Radnički iz Niša. Crvena zvezda trebalo bi da dočeka Čukarički, a Partizan da gostuje Radničku u Surdulici u zaostalom meču 6. kola Superlige Srbije, dok bi Radnički odigrao meč protiv Proletera koji je odložen zbog bolesti igrača Nišlija .

Ovakav poteze je povučen zbog regularnosti prvenstva pošto bi se u 21. kolu okrenuo krug i ponovo bi igrali Crvena zvezda i Čukarički, odnosno Partizan i Radnik iz Surdulice, što bi predstavljalo problem jer nisu završili epizode od letos.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Odloženo kolo je na programu 15.februara, i u kalendar takmičenja biće ubačena jedna sreda što ne bi trebalo da predstavlja problem. Slobodnih termina ima bez obzira što se šampionat završava do 20. maja, zbog prvenstva Evrope i UEFA je dala takvu preporuku.

FOTO: Crvena zvezda / Nikola Mitić