0
Fudbal

Fudbal soccer-Memorijalni turnir Miljan Miljanic Srbija U16 v Rusija U16 Dejan Joveljic (L) celebrates the goal Beograd, 03.06.2015. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

EP U21, KVALIFIKACIJE: Joveljićev het-trik i surova ‘šestica’ Srbije protiv Estonaca!

Objavljeno: 15.11.19 u 21:02

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije ubedljivo je, sa 6:0 (3:0) savladala selekciju Estonije u meču petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon što je Bugarska iznenadila i savladala Poljsku rezultatom 3:0, Srbija je morala to da iskoristi i da se vrati u život u ovim kvalifikacijama. To su izabranici Ilije Stolice i učinili i ubedljivo savladali Estoniju u Nišu sa 6:0 (3:0).

Blistao je večeras na ‘Čairu’ Dejan Joveljić, koji je upisao het-trik, ali je goleadu otvorio Luka Ilić u 12. minutu dobrim šutem levom nogom. Srpski napadač iz NAK Brede je tokom slavlja pokazao i srednji prst, ali nije poznato zbog čega je to učinio i da li je imao nameru da se nekome posebno obrati.

Samo osam minuta kasnije Srbija je povela sa 2:0, Joveljić je realizovao asistenciju Jovana Nišića, a do poluvremena je i Ivan Ilić upisao svoje ime na semafor.

Joveljić je u prvih 15 minuta igre nastavka kompletirao het-trik. Najpre je u 52. minutu doneo ‘orlićima’ 4:0, a zatim je devet minuta kasnije u maniru najboljih napadača ćušnuo loptu u mrežu posle slobodnog udarca Filipa Stuparevića.

Tri minuta nakon trećeg gola, Joveljić je napustio igru uz aplauze, a u igru je ušao Slobodan Tedić, koji je postavio konačan rezultat u 87. minutu.

Srbija sledeći, možda i ključan meč, igra u utorak od 19 časova, takođe na ‘Čairu’ protiv prvoplasirane selekcije u grupi, Rusije.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo (U21)

Petak

Rusija – Letonija 2:0 (1:0)

Bugarska – Poljska 3:0 (1:0)

Srbija – Estonija 6:0 (3:0)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter