2
Evropske lige

FOTO: FSS

KVAL ZA EURO 2020: Srbija pokazala dva lica, Napad radi, odbrana brine! Pobeda ostavlja nadu…

Objavljeno: 14.11.19 u 22:40

Srbija je u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo savladala Luksemburg 3:2, te i dalje postoji nada da će u slučaju iznenađenja u poslednjem kolu obezbedit direktan plasman na prvenstvo.

Prvo poluvreme u potpunosti je pripalo Srbiji koja je imala kontrolu igre i dobar rezultat. Koji je ruku na srce mogao da bude i veći da su naši fudbaleri bili precizniji. Ipak, u drugom poluvremenu znatno angažovanije je zaigrao Luksemburg koji je pokazao sve mane srpske odbrane. Na kraju, pamtiće se samo pobeda od 3:2. 

Dobro je počela Srbija meč i već u trećem minutu Kolarov je imao priliku da ugrozi goste. Moris je dobro reagovao. Usledila je nova opasnost dva minuta kasnije. mitrović je glavom šutirao pravo u golmana. U sledećem minutu udarac je oprobao i Adem Ljajić, ali je nedostajalo snage. Imao je Aleksandar Mitrović dobru priliku u 10. minutu. presekao je pas gostiju, sa desetak metara šutirao je u Morisa.

FOTO: Instagram / fudbalskisavezsrbije

Iskupio se napadač Srbije u narednom napadu kada je u 11. minutu nakon centaršuta Tadića pogodio mrežu za 1:0. Ponovo je Aleksandar Mitrović u 14. minutu imao priliku. Našao se u odličnoj prilici odlično reaguje golman gostiju. Srbija je imala veliki posed u meču i kontrolisala je igru tokom dosadašnjeg toka meča. Ponovo, ko bi drugi nego Mitrović. Srbija preko napadača Fulama preti u 19. minutu, a odlično reaguje Moris. Dva minuta kasnije znake života pokazuali su i gosti. Probao je Olivije Til udarcem sa dvadesetak metara, ali je pogodio stativu.

Tačno nakon pola sata igre Ljajić je kombinovao sa Tadićem, oprobao je udarac, golman gostiju krajnjim naporom otklanja opasnost. Četiri minuta kasnije ponovo Ljajić, bio je neprecizan. Dva minuta pre kraja poluvremena Aleksandar Mitrović je dobio previše prostora na dvadesetak metara od gola, namestio se i pogodio desni ugao gola nemoćnog Morisa.

FOTO: FSS

Dosta bolja igra gostiju koji su u drugom poluvremenu ličili na drugi tim. U 54. minutu Rodrigeš se našao oko penaltika, uspeo je da stvori prostor za udarac i da smanji na 2:1. Dmitrović je napravio grešku u 66. minutu. Rodrigeš je istrčao i ‘prodao’ potez našem golmanu, Maksimović je utrčao u poslednjem trenutku i sprečio siguran gol. Više prostora za disanje dobila je Srbija u 70. minutu kada je Radonjić pokupio odbitak i uputio šut iz trka za 3:1. Samo pet minuta kasnije Devil je probio desno, uočio Turpela koji glavom smanjuje na 3:2. Devil je imao veliku priliku u 90. mimnutu, srećom ponovo je Maksimović reagovao. 

SRBIJA – LUKSEMBURG 3:2 (2:0)
(Mitrović 11, 43, Radonjić 70 – Rodrigeš 54, Turpel 75)

Stadion: „Rajko Mitić“, Beograd
Gledalaca: 500
Sudija: Serdar Gozibijik (Holandija)

SRBIJA: Dmitrović – Maksimović Nikola, Milenković, Kolarov, Mladenović – Milivojević, Maksimović Nemanja – Milinković-Savić (od 62. minuta Radonjić), Tadić, Ljajić (od 78. minuta Đuričić) – Mitrović

LUKSEMBURG: Moris – Šano, Žerson, Hal – Jans, Filips (od 46. minuta Skenderović), Til Olivije (od 62. minuta Turpel), Karlson – Til Vinsent (od 78. minuta Sinani), Rodrigeš, de Vil

FOTO: FSS

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter