4
Domaći fudbal

Foto: Crvena zvezda

SLS: Sjajni Lazović doneo bod Javoru protiv Zvezde, Ben promašio zicer za pobedu! (VIDEO)

Objavljeno: 10.11.19 u 16:25

U 16. kolu Superlige Srbije Javor je na svom terenu priredio iznenađenje i odigrao je 1:1 (1:0) protiv Crvene zvezde.

Fantastična fudbalska predstava u Ivanjici! Meč u kom su napadala oba tima, briljirala oba golmana, a na kraju kao što to biva dobili smo junaka i tragičara. Junak utakmice je golman Ivanjičana Đorđe Lazović koji je branio sve živo, a pre svega dva zicera Boaćiju i Benu u poslednjim sekundama utakmice. Upravo je zbog tog promašaja u 95. minutu reprezentativac Komora zaslužio ‘priznanje’ tragičara utakmice. Na kraju – 1:1, moglo bi se reći zasluženo…

Počelo je polušansom za Javor, Petković je šutirao, ali je desni bek Crvene zvezde Gajić upseo da blokira taj pokušaj. Četiri minuta kasnije Rodić je pogrešio, Dolmagić je stigao do lopte, usledio je kontakt telima koji su domaći igrači okarakterisali kao penal, ali ne i sudija Piper. Crvena zvezda je prvi put zapretila u 12. minutu, Simić je šutirao sa distance, ali je Lazović napravio paradu.

Još bliža golu Zvezda je bila u 17. minutu kada je Rodić izašao jedan na jedan sa golmanom Javora, Lazović je odbranio, u nastavku je šutirao Ivanić, a jedan od defanzivaca Ivanjičana je skinuo loptu sa gol linije. Novu šansu Crvena zvezda je imala u 22. minutu kada je Ben centrirao iz slobodnog udarca, Babić je pokušao iz okreta, ali pored gola.

Javor je poveo u 25. minutu kada je Kuveveljić uposlio Mrkaića, ovaj utrčao u šesnaesterac, ubacio loptu na ‘peterac’, a Petković zatresao mrežu Crvene zvezde – 1:0. Crveno-beli su odmah krenuli na gol Ivanjičana, a šut Ivanića u 27. minutu zaustavio je Lazović. Samo minut kasnije je Ben šutirao, ali je lopta otišla pored gola.

Javor je do novog gola mogao u 37. minutu kada je Mrkaić dobro šutirao sa distance, ali je Borjan sjajno intervenisao. Samo 60 sekundi kasnije Jevremović je pokušao lob udarcem da savladala golmana Crvene zvezde, ali se on nije dao iznenaditi. Najslabija karika u dresu Crvene zvezde bio je Kanjas, a posle njegove greške u 41. minutu kontru je povukao Piščević, bio je sebičan, šutirao je sa distance, ali pored gola. Sjajnu šansu Crvena zvezda je imala u 45. minutu kada je Milunović ispucao loptu, Boaći izašao jedan na jedan sa Lazovićem, ali je golman Javora ponovo bio na mestu.

Crvena zvezda je do izjednačenja mogla već na startu drugog poluvremena, posle kornera u 52. minutu lopta se odbila do Vulića na ivici kaznenog prostora, on je šutirao, ali pored gola. Samo pet minuta Crvena zvezda je imala još jednu šansu posle ubacivanja, šutirao je Simić, a sa gol crte loptu je izbacio Piščević.

Javor je uzvratio u 60. minutu kada je Petković sjajno odložio loptu za Piščevića, ovaj odlično šutirao, ali je Borjan spasio Zvezdu drugog primljenog gola. U 65. minutu Boaći je pobeogao odbrani Javora, golman Lazović je istrčao izbio loptu, tom prilikom udario u napadača iz Gane koji je na kratko ostao bez svesti. Vladan Milojević je u drugom poluvremenu igrao ofanzivno sa dva napadača, pošto je slabog Kanjasa u 46. minutu zamenio Tomane.

Domaćin je od 70. do 72. minuta mogao do drugog gola. Prvo je Petković već savladao Borjana, ali je loptu pred golom očistio Milunović. Dva minuta kasnije pokušao je i Piščević, ali je glavom šutirao pored gola. Crvena zvezda je postigla gol u 77. minutu, Jevtović je odlično centrirao, Tomane vratio glavom u peterac, a Boaći zatresao mrežu. Ipak, Piper je ovaj gol poištio zbog ofsajda.

U 86. minutu neverovatan promašaj Tomanea, Ben je izveo korner sa desne strane, loptu je na petercu zaustavio Babić, a Portugalac je lansirao preko gola. Ipak, samo minut kasnije Crvena zvezda je izjednačila, bila je to sjajna akcija, Rodić je gurnuo loptu za Simića, ovaj je sa levog boka vratio na peterac, Boaći je primio, odložio na desnu stranu, a rezervista Jevtović je pogodio za 1:1.

Crvena zvezda je u 90. minutu imala novu šansu za gol, Rodić je dobro centrirao, Boaći slabo šutirao glavom, a Lazović bez muke odbranio. A, onda u 95. minutu zicer za goste, Ben je izašao sam na Lazovića, a ovaj još jednom čudesno intervenisao i doneo bod Javoru protiv šampiona i lidera srpskog fudbala.

JAVOR – CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:0)
/Petković 25, Jevtović 87/

Stadion kraj Moravice
Sudija: Petar Piper

JAVOR (4-2-3-1): Lazović – Parišić, Kolaković, Amanović, Jevremović – Dolmagić (od 73. minuta Đerić), Kuveljić – Maričić (od 84. minuta Cuckić), Piščević, Petković – Mrkaić.
CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Milunović, Babić, Rodić – Vulić, Kanjas (od 46. minuta Tomane) – Ben, Ivanić (od 68. minuta Jevtović), Simić – Boaći.

0
0

4 Komentara

  1. Fabio Kapelo:”Tim igra onako kako ga trener pripremi”! Ko pobedi raduje se, a ko gubi nalazi opravdanja!

    0
    0
    Odgovori
  2. Ne postoje reci koje mogu da opisu zvezdinu igru.uzas je vrlo blaga rec.moraju da igraju stalno drugi jer su mnogo placeni u dolasku,a sada ne postoji igrac koji moze da se proda.gde su sada price da pavkov vredi 5 miliona,ben 2miliona….dvodjeni su vrlo skupi igraci i to oni u koje se verovatno ugradila iteresna grupa.da nezavisna komisija udje u klub verovatno bi nasla vise od 60 miliona duga.Nikada od osnivanja kluba nismo imali manji broj gledalaca i strasnije ljude uupravi

    0
    0
    Odgovori
    • Da,, fudbal je pravi onaj koji se igra tamo protiv Indjije,, tamo lete glave lete ruke lete noge pjevaju se pjesme nase ubise se od fudbala

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter