4
Domaći fudbal

HS ANALIZA: Zvezdu baš zna da uspava vazduh sa Golije (VIDEO)

Objavljeno: 10.11.19 u 23:55

Ako isključimo iz konkurencije Partizan i još jednog velikog rivala Vojvodinu, možemo reći da je Javor za 19 godina naneo ‘dosta štete’ Crvenoj zvezdi, pre svega kada se utakmice igraju u Ivanjici.

Istorija mečeva Javora i Crvene zvezde traje od 2002. godine kada su se Ivanjičani plasirali u Prvu ligu tada Srbije i Crne Gore, a do danas je odigrano 27 utakmica od kojih je crveno-belima pripalo 20, Javoru pet, dok su dva meča odigrana nerešeno. Kada se sve sabere Ivanjičani su do sada našem najtrofejnijem timu otkinuli 19 bodova od čega 13 bodova u Ivanjici i šest u Beogradu.

Često je vazduh sa Golije znao da uspava crveno-bele. To se dogodilo na prvom meču ova dva tima novembra 2002. godine kada je Javor kraj Moravice slavio sa 1:0. Sledeću pobedu Ivanjičani su slavili tek avgusta 2008. godine kada su pobedili Crvenu zvezdu na tadašnjoj ‘Marakani’ 2:0 golovima Simića i Mutavdžića, a ‘Delije’ su tada poručile treneru Zdenjeku Zemanu ‘A sad adio’.

Nedugo zatim Javor je remizirao sa Zvezdom u Ivanjici, da bi u prolećnom delu prvenstva pobedio crveno-bele 1:0. Bili su Ivanjičani te sezone 2008/2009 noćna mora za najtrofejniji srpski tim.

Najbolnija je svakako bila 2010. godina kada je Crvena zvezda dugo bila prva na klupi sa Vladimirom Petrovićem Pižonom, ali je legenda crveno-belih smenjena i doveden je Ratko Dostanić. Javor je tada pobedio Zvezdu na ‘Markani’ golom Nikitovića iz penala, a Partizan je kasnije uzeo šampionsku titulu.

Poslednji put Javor je Crvenu zvezdu pobedio avgusta 2013. godine kada je prekinuta šampionska dominacija Partizana. Ali, nije ličilo na nešto tako, pošto je Crvena zvezda u prvom kolu u Ivanjici poražena sa 4:2 od Javora. Tada je Dragana Džajić, Slaišu Kokezu, Nebojšu Čovića i Ivicu Tončeva kupio napadač Ivanjičana Onjilo, koji je eskpresno stigao u Beograd i kasnije se ispostavio kao jedno od najgorih pojačanja u istoriji kluba.

Od tog leta 2013. godine pa sve do danas odigrano je devet mečeva u ligi između Crvene zvezde i Javora, a crveno-beli su slavili u svih devet. Ipak, danas je vazduh sa Ivanjice opet bio težak za četu koju sada predvodi Vladan Milojević i Javor je oduzeo lideru prvenstva dva boda, dva boda koja su za promil Superligu Srbije načinila zanimljivijom.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

0
0

4 Komentara

  1. Možda je vazduh sa Javora juče bio težak za Zvezdu, ali to je već spade u domen špekulacija, ali je sigurno da su dva faktora trenutno jako teška za Zvezdu, a to su: prvi, što se na klupi Zvezde nalazi nedorasli trener Milojević i drugo, što su dovedeni škart igrači iz inostranstva, dok su našu decu rasterali iz kluba! Prvi i drugi faktor su uzročno posledično vezani za neuspehe Zvezde i pad u poseti na Marakani! Kada se samo setim da je protiv TSC prodato tričavih 1700 karata,. najmanje u 70-godišnjoj istoriji! CRVENI ALARM!

    0
    0
    Odgovori
      • U medicini je poznat oftalmološki fenomen “Milanov Paradoks”, tako da mi nije čudno što ti ne vidiš ovo na što liči Zvezdina igra, kakvi su škart stranci dovedeni na osnovu SMS poruka i gde su naša deca?! Pošto boluješ od “Milanovog Paradoksa”, biću tvoj lični patronažni tehničar i otkriću ti tajnu o našoj deci! Izlazno godište je jednostavno prepušteno samo sebi, ponekog pošalju u Grafičar a većina dobiju “cart blanche” da idu kud koji mili moji. Tako da će šansu u prvom timu dobiti Eraković, V. Nikolić, Gavrić i Stanojev, kad na vrbi rodi engleska trava uredno podšišana! Srce boli zbog surove stvarnosti! Za to vreme kod ovog nedoraslog trenera, “kapitalci”, kao 32-godišnji talentovani Ben, Boaći rezervista iz kineske lige, Van la Prevara i ostala roba sa greškom (škart stranci) imaju unapred obezbeđena mesta u timu! Je li ti misliš da ovakva situacija može da potraje?! Ne, jer ovo je protivprirodni blud!

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter