0
Evrokupovi

GDE JE VIDIĆ I KAKO ‘ĐAVOLI’ IDU KROZ MIKS-ZONU: Sedam detalja koji su ‘iza kulisa’ obeležili gostovanje na Old trafordu! (VIDEO)

Objavljeno: 08.11.19 u 19:50

Potraga za Nemanjom Vidićem, engleski način gledanja utakmice i kako to asovi ‘crvenih đavola’ ispunjavaju svoje dužnosti posle utakmice.

Razlika u kvalitetu između Mančester junajteda i Partizana, videli smo svi, bila je očigledna. Ali, još nekoliko momenata obeležilo je ovo evropsko gostovanje crno-belih.

Izdvojili smo sedam detalja koja su izazvala pažnju tokom boravka na licu mesta.

1. Gde je Nemanja Vidić?

Asocijacija na Mančester junajted u Srbiji jesu dvojica NemanjaVidić i Matić. I dok momak sa Uba bi tek trebalo da zasluži mesto u istoriji Junajteda, slavni štoper je, naravno, ostavio daleko dublji trag na ‘teatru snova’.

Zbog toga smo u prostorijama Old traforda potražili neku sliku Nemanje Vidića, ali je, na opšte iznenađenje srpske delegacije novinara, nismo pronašli.

Prosto neverovatno deluje da nema slike legendarnog asa, koji je u mnogome zadužio slavni klub. Odgovor smo potražili i kod engleskih novinara, koji su upoznati sa doprinosom Vidića u Mančesteru, ali nisu umeli da nas upute na neki trag o njemu na stadionu.

U nekom kutku grandioznog zdanja, ostaje nam da verujemo, sigurno postoji slika Nemanje Vidića, ali je mi nismo pronašli, čak ni uz pomoć domaćina.

(Izvor: youtube / HOT SPORT)

2. Dok ‘trepneš’, tribine su pune…

Kada ste na velikom stadionu, shvatite kako oni funkcionišu. Jedno od pravila jeste da se ekspresno pune ili prazne, čak i ako je u pitanju 62.000 ljudi, koliko je sinoć bilo na stadionu Old traford.

Tako smo tek nekoliko sekundi po odsviranom kraju prvog poluvremena već videli poluprazne tribine…

FOTO: HOTSPORT

Dok je samo dva ili tri minuta po završetku meča, stadion bio gotovo prazan.

FOTO: HOTSPORT

3. ‘Teatar snova’ ujedinio Grobare

Svedoci smo u poslednje vreme velike podele među navijačima Partizana. Frakcije su i ovog puta bile prisutne i, tako je moralo, bile su smeštene jedna do druge u ‘boksu’ na tribini ‘Ser Bobi Čarlton’.

Ovog puta nije bilo nikakvih nesuglasica, osim nekoliko ‘pevanja u dva glasa’, ali je negde oko 70. minuta sav navijački korpus crno-belih zapevao u jedan glas.

Ujedinjenje koje možda budi nadu među partizanovcima…

FOTO: HOTSPORT

4. Englesko ‘pozorište’

Grobari su nadjačavali daleko brojnije domaće pristalice, koji su se čuli tek u pojedinim momentima postizanja gola ili neke velike šanse.

Tribine su natkrivene, sve je akustično i vrlo odjekuje, ali je potvrđeno da je u Engleskoj ‘pozorišna publika’.

Svi sede, malo reaguju tokom meča, protestvuju… Jednostavno, sede i gledaju fudbalsku predstavu.

FOTO: HOTSPORT

5. Engleska kultura

Ipak, kada je reč o engleskim navijačima, ustaju u dva slučaja. Kada padne gol domaće ekipe ili kada neko od njihovih igrača napušta igru.

Navijači Junajteda nisu previše zadovoljni igrama Rašforda, Marsijala i ostale družine ove sezone. Kada izgube od Bornmuta ili Brajtona, razapeli bi ih na stub srama.

Međutim, kada bilo kod od njih napušta teren i izlazi iz igre, dobija stojeće ovacije i aplauze. Jednostavno, to je praksa koju već decenijama ne menjaju i sada smo je videli na delu.

(Izvor: youtube / HOT SPORT)

6. Pljušti kiša, a 60.000 gledalaca je na ‘bezbednom’

Kiša koja je padala tokom svih 90 minuta igračima je pravila velike probleme, ali ne i navijačima. Ono što nam je posebno zapalo za oko jeste da najmanje 95 posto gledalaca je ostalo potpuno suvo.

Razlog tome je krov iznad tribina, koji možda jedino ne štiti prvi i drugi red, ukoliko vetar nanosi padavine na njih. Ostatak stadiona potpuno je zaštićen.

(Izvor: youtube / HOT SPORT)

7. Profesionalizam Mančesterovih ‘zvezdi’ na delu

Na kraju, u miks-zoni stadiona Old traford novinari, a pogotovo engleski, čekali su reakcije superstarova Junajteda, Entonija Marsijala, Markusa Rašforda i drugih da daju komentar meča.

Oni su to odbili, jer uglavnom svi ‘ratuju’ sa engleskim tabloidima. Ali su to učinili na vrlo čudan način.

Naime, fudbaleri imaju profesionalnu obavezu da fizički prođu kroz prostor za razgovor sa novinarima. U suprotnom, bili bi drastično kažnjeni.

I oni su to učinili. Kada izađu iz svlačionice, torbu ostave na početku ‘staze’, prođu kroz ceo ‘špalir’, novinarima poruče da ne žele da daju izjavu ili čak im se hladno ni ne obrate, i potom se vrate na isto mesto odakle su krenuli. Pokupe prtljag i izađu sa stadiona.

A sve to beleži jedna dama iz kluba, kako bi bili sigurni da je fudbaler obavio svoju ‘dužnost’. Neverovatno…

(Izvor: youtube / HOT SPORT)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter