0
Evrokupovi

FOTO: HotSport

LEPOTE MANČESTERA: Dva hrama fudbala i jedna katedrala (FOTO)

Objavljeno: 07.11.19 u 17:37

Dan velike utakmice između Mančester junajteda i Partizana iskoristili smo da obiđemo sve znamenitosti poznatog industrijskog grada.

Od specijalnog izveštača iz Mančestera – Stefan Smuđa

To su iskoristili i srpski navijači, koji se mogu sresti gotovo na svakom koraku u centru grada. Svima je bilo zanimljivo da vide i osete šta je to Mančester imao da ponudi, a u razgovoru sa partizanovcima saznali smo da su došli iz različitih krajeva Evrope i da će ih na stadionu biti na svim tribinama. Dakle, verovatno više od najavljenih 1.000…

Pre svega, uz bilo kakav obilazak, ovog novembarskog dana neminovan je bio susret sa kišom koja pada tokom celog dana. Ali, kada ste već u Mančesteru, pod tačkom obavezno spada obilazak dva velika fudbalska zdanja – ‘Old Traford’ i ‘Etihad’.

I dok smo na ‘teatar snova’ mogli da uđemo u sklopu zvaničnog treninga crno-belih, na stadion Mančester sitija je to bilo moguće samo uz plaćanje karte od 27 funti. Zadovoljili smo se slikama ispred stadiona i u grandioznom klupskom šopu i nastavili dalje.

Danas je bila mnogo veća gužva u Nacionalnom fudbalskom muzeju, gde smo bili i juče, ali nije bilo previše ljudi u čuvenoj biblioteci ‘Džona Rajlanda’, koja izgrađena u gotičkom stilu mnoge asocira na scene iz filma Hari Poter.

Takođe, jedno od obeležja grada je i katedrala, koja se može naći kao simbol na mnogim suvenirima.

Uprkos kiši, centar Mančestera bio je prepun, očigledno su stanovnici ovog grada uveliko navikli na ovakvo vreme. Nadajmo se da će se njemu prilagoditi i igrači Partizana kada večeras od 21 sat istrče na teren ‘Old Traforda’.

FOTO: HOTSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter