0
Domaći fudbal

KOLEVKA FUDBALA: Bili smo u Nacionalnom muzeju fudbala u Mančesteru i saznali fascinantan podatak! (VIDEO)

Objavljeno: 06.11.19 u 18:00

Englezi smatraju da je baš njihova zemlja ‘kolevka fudbala’, tako se i ophode prema najpopularnijoj igri na svetu.

(Od specijalnog izveštača iz Mančestera – Stefan Smuđa)

Mančester je u svetu poznat kao slavan industijski grad, začetnik revolucije koja je promenila svet. Ali ga mnogi znaju i po fudbalu, budući da je dom dva giganta, dva Mančestera – Junajteda i Sitija.

Vlada mišljenje da Englezi svakodnevno žive kroz fudbal, a to smo mogli da vidimo prilikom posete Nacionalnom muzeju fudbala, baš u Mančesteru.

Ulaznica za odrasle je 10 funti, ali vam ona unutar kompleksa nudi pregršt mogućnosti i zabave. Na tri sprata izloženi su pehari Premijer lige i FA kupa sa kojima se možete slikati.

U 3D animacijama prolazite kroz istoriju fudbala u Engleskoj, igrate igrice, šutirate, branite, rešavate kvizove, pa čak postoji mogućnost da se oprobate kao komentator.

Veliki deo muzeja posvećen je predstojećoj utakmici Engleske i Crne Gore koja se 14. novembra igra na ‘Vembliju’. A zbog čega je baš taj meč Englezima posebno važan?

Razlog je taj što će to biti jubilarni 1000. meč engleskog nacionalnog tima u istoriji. Naravno da su se domaćini baš potrudili da vam tom prilikom dočaraju istoriju i neke od značajnijih utakmica od prethodnih 999.

Takođe, poseban odeljak posvećen je i čuvenim ‘Bezbijevim bebama’ i nesreća kada su se igrači Mančester junajteda vraćali iz Beograda gde su igrali protiv Crvene zvezde.

Zavirite i vi u ovaj sjajan muzej:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter