1
Domaći fudbal

Foto: FK Crvena zvezda

RIČMOND BOAĆI: ‘Marakana’ nije arena za šetnju, ‘Marakana’ je arena…

Objavljeno: 04.11.19 u 23:10

Napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći vratio se na teren posle povrede mišića i uz božju pomoć se nada pobedi protiv Totenhema u sredu.

Dugo se napadač iz Gane muči sa povredom mišića. Po njegovim rečima ona je sada prošlost, a dobar dokaz za to je gol Ričmonda Boaćija protiv Proletera u Novom Sadu. Ipak, reprezentativcu Gane nije bilo lako da kao posmatrač prati meč sa Totenhemom u Londonu.

– Nije mi bilo lako, jer sam od fudbalera koji vole uvek da igraju. Na žalost, dobio sam udarac i morao sam da pauziram. Spreman sam za sledeći meč sa Totenhemom i znam da će nam Bog dati pobedu – rekao je Boaći za ‘Sportski žurnal’.

Nadu u iznenađenje Boaćiju daje subotnja pobeda Levantea nad Barselonom.

– Imamo najviše ambicije, a i sve je moguće u fudbalu. Da nije, Levante ne bi imao šansu protiv jedne od najvećih ekipa današnjice, Barselone. Srcem može da se dođe tamo gde te misli vode.

Recept za pobedu je poznat, viđen je pre godinu dana protiv Liverpula.

– Igraćemo kao protiv ostalih da bismo pobedili na ‘Marakani’. Učinićemo sve da tri boda budu naša – istakao je Boaći i dodao da se nada golu:

– Verujem u to, jer su golovi moja strast i život. Biće mi drago ako mi Bog kojem služim ponudi takav cilj.

Napadač iz Gane kaže da će biti tvrd orah za Sančeza, Vertongena i Aldervajrelda.

– Kad igram, poštujem svakog fudbalera. Nisam, međutim, mek orah i bolje im je da budu spremni za mene.

Ričmond Boaći veruje da će Totenhem biti veoma oprezan na ‘Marakani’ ponesen iskustvom Liverpula od pre godinu dana.

– Imaće na umu, jer ako neko zna istoriju Zvezde jasno mu je da Marakana nije arena za šetnju. Zovem je arenom Spartanaca, osetićete da se borite sa gladijatorima do poslednjeg zvižduka.

O odlasku iz Crvene zvezde, Boaći je bio jasan.

– Odluka ljudi iz kluba bila je da me kupe i njihovo je pravo da razmišljaju ko im je potreban za dalje, a ko ne. Nije to na nama da pričamo. Naše je da dajemo maksimum i trudimo se da rezultati budu na najvišem nivou – istakao je Boaći.

0
0

1 Komentara

  1. RIČMOND BOAĆI: ‘Marakana’ nije arena za šetnju, ‘Marakana’ je arena… Kakav apsurd, o šetnji na Marakani priča jedan polu-amater koji je poznat kao šetač koji džogira u krugu centra, bez želje da napadne najbližeg protivnika sa loptom! Njegova duel igra je na nivou punjene paprika!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter