2
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnik Surdulica

SIMO KRUNIĆ ZA HS: U Nišu su me navijači mrzeli, a zamislite igru sudbine, danas ću tamo debitovati…

Objavljeno: 30.10.19 u 10:50

Nenad Vanić je napustio Surdulicu, a na njegovo mesto šefa stručnog štaba Radnika vraćen je Simo Krunić.

Nenad Vanić je posle poraza od Crvene zvezde (0:5) odlučio da napusti klub, a poziv je dobio i prihvatio ga Simo Krunić, kome će to biti četvrti posao u kalendarskoj 2019. godini.

Nakon što je bio trener Čukaričkog na početku, potom asistent Mladenu Krstajiću u reprezentaciji, a onda je poveo Radnički u kvalifikacije za Ligu Evrope na startu sezone, ali je i tu ubrzo završio mandat.

– Radnik me je vratio u život kada su me prvi put doveli. Tada sam imao i privatnih problema. Posle toga sam napravio uspeh sa Čukom. Nije bilo loše ni u Nišu, ali me nije prihvatila publika. Od prvog meča su želeli da odem. Bila je takva klima i nisu me hteli navijači – priča u razgovoru za HotSport Simo Krunić.

– Potom sam čekao neke kombinacije iz inostranstva, a sada kada su me iz Radnika zvali, ja sam prihvatio zbog odnosa i prijateljstva sa ljudima iz Surdulice. Obećao sam im da ću dati sve od sebe da im pomognem.

Ispostavilo se da ćete novi debi za Radnik imati upravo protiv Radničkog, i to pred Nišlijama?

– Zamislite to… Oni su me zamrzeli još protiv Čukaričkog, tada se mržnja stvorila kod naroda. Iako su ljudi u klubu za čistu ‘desetku’. Sa njima nikada nisam imao problema.

– Svesni smo da je Radnički u formi. Dugo su tražili ekipu, i kada sam ja bio tamo, a sada su se stabilizovali. Biće teška utakmica, ali ćemo dati sve od sebe da se pokažemo u najboljem svetlu. Ali, da se ne ponavljam sa stereotipima, bitan je odnos prema utakmici i da pokažemo ‘glad’. Moramo da pokažemo disciplinu – poručio je Krunić.

Kakve su ambicije Radnika sada po ponovnom preuzimanju tima?

– Cilj je da izborimo baraž. Već se nekoliko ekipa izdvojilo. Posle sedmog mesta, svi konkurišu za osmo mesto i ulazak u plej-of. Mladost iz Lučana trenutno na toj poziciji ima 18 bodova, a mi 11. Stoga, biće jako teško. Borićemo se za što veći plasman – podvukao je Krunić u razgovoru za HotSport.

Meč između Radničkog i Radnika u Nišu igra se danas od 15:30h.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter