2
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

PROŠLA JE PUNA DECENIJA: Tačno 20 godina od velike tragedije na ‘večitom’ derbiju!

Objavljeno: 30.10.19 u 13:51

Prošlo je tačno 20 godina od kako je sedamnaestogodišnji navijač Crvene zvezde Aleksandar Aca Radović tragično izgubio život na ‘večitom’ derbiju.

Sedamnaestogodišnji Aleksandar Radović iz Opova došao je na stadion Partizana da bodri svoje ljubimce na ‘večitom’ derbiju, ne sluteći da će to biti poslednja fudbalska utakmica kojoj prisustvuje.

Tog 30. oktobra 1999. godine u Beogradu se igrao 113. ‘večiti’ derbi. Mnogo je mladića iz Opova otišlo da gleda taj kobni duel.

Navijači Partizana su poslali nekolilo signalnih raketa ka severnoj tribini, a jedna je pogodila Acu. Svi su sa neizvesnošću čekali vest o tome šta se desilo. A vest je bila strašna. Aci nije bilo pomoći.

Maloletni navijač, koji je došao da odgleda fudbalsku predstavu, poginuo je. Posle 20 godina, na današnji dan svi navijači Crvene zvezde iskazuju žal za ovim činom.

I dan danas se na Severu stadiona ‘Rajko Mitić’ nalazi se transparent sa njegovim imenom – ‘Sever je ceo crveno-beo i Radović Aca njega je deo’.

Tako Zvezdini navijači odaju počast i oživljavaju sećanje na ovog momka, koji je bez razloga izgubio život. Stoga će Sever i danas u meču protiv TSC-a pevati u njegovu čast.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

2 Komentara

  1. I šta bi ubiše momka nikom ništa.Namjerno.Koliko je poslije toga stadion bio zaključan kazna kad nikakva .To je sramota da se tada rigorozni je kažnjavalo nebi danas derbiji brojali dvadeset dvadeset pet hiljada.Zasto?Pa samo budala može uzeti dijete da odgledao derbi ,odeš ko zna hoćeš i kako ćeš se vratiti.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter