Budućnost iz Podgorice odlučila je da smeni prvog trenera Branka Brnovića, koji je ekipu doveo do prvog mesta na tabeli.

I dok u Crnoj Gori razmišljaju zbog čega je doneta ovakva odluka, Fudbalski klub Budućnost je potvrdila da je prekinuta saradnja sa Brnovićem.


– Sagledavajući organizaciju i način rada kluba smatrali smo da je neophodno da se promeni pristup načinu komunikacije i rada u klubu i svim selekcijama. Navedena odluka je u skladu sa najavljenim novim upravljačkim pristupom u radu fudbalskog kluba, koji je predsednik Veselin Mijač nagovestio danom potpisa ugovora o preuzimanju upravljanja FK Budućnost.

– U nemogućnosti da ostvarimo potrebnu komunikaciju sa dosadašnjim šefom stručnog štaba donijeli smo odluku o njegovoj smjeni, nakon što nije htio da pristane na sporazumni raskid saradnje – navodi se u saopštenju.

U klubu navode da su ‘svesni da odluka o otkazu može da naiđe na nerazumevanje šire javnosti, jer se tim nalazi na prvom mestu na tabeli Telekom 1. CFL i obezbedio je prolaz u četvrfinale Kupa Crne Gore.

– Ali isto tako smo po preuzimanju brenda našeg glavnog grada najavili promene na svim nivoima kako bi Budućnost iz dana u dan postala sve jača i organizovanija. Navedena odluka nije bila laka, ali vreme koje je pred nama će pokazati da li je ispravna, a u krajnjem rezultati će biti jedino merilo – stoji u saopštenju.

Umesto Brnovića će prvi tim preuzeti Zvezdan Milošević, koji je pre samo mesec dana stigao u klub kao sportski direktor. Milošević je bivši trener Rada i OFK Bačke.

– Odlučni u namjeri da od Budućnosti napravimo ozbiljan klub, zbog čega smo krenuli u ovakve promjene, obavještavamo javnost da će u narednim danima biti poznato ime novog šefa stručnog štaba. Ekipu će do imenovanja novog šefa stručnog štaba voditi sportski direktor Zvezdan Milošević.