2
Domaći fudbal

LIGA EVROPE: Partizan se nije obrukao, ‘Grobari’ kivni na sudiju, Junajted slavio minimalcem (VIDEO)

Objavljeno: 24.10.19 u 20:45

Partizan je dočekao Mančester junajted u trećem kolu Lige Evrope.

Fudbaleri Partizana odigrali su odličnu utakmicu protiv renomiranog protivnika iz Premijer lige. Mančester Junajted je slavio 1:0 golom iz penala u 43. minutu, ali ni u jednom segmentu nije nadigrao domaći tim. Ipak, na kraju se piše pobeda ‘crvenih đavola’. 

Nakon početnog ispitivanja snaga, Partizan je već u četvrtom minutu imao priliku da ugrozi protivnika. Romero je reagovao i izbacio loptu iz šesnaesterca. Sadik je u osmom minuntu imao priliku nakon centaršuta Tošića, šutirao je pored gola. Lingard je u 12. minutu razbudio odbranu Partizana. Zdjelar je odlično reagovao pre nego što je došlo do veće opasnosti po gol Stojkovića. Tri minuta kasnije imao je Mančester veliku šansu. Mata je centrirao, Mektominej je bio sam na drugoj stavivi, uspeo je da zatrese mrežu ali sa spoljne strane.

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

Suma je povukao loptu u 24. minutu, ali je dobro reagovao Džons. U nastavku su crno-beli imali terensku inicijativu, šutirao je Tošić, ali je lopta prošla kraj gola. Dva minuta kasnije umalo su gosti kaznili promašaje Partizana kombinovlai su gosti, Urošević je pogrešio i poklonio loptu gostima, Lingard je šutirao, nemoćnog Stojkovića spasla je stativa. Već u sledećem napadu Partizan je preko Umara Sadika poslao projektil, ali je njegov udarac sa 25 metara završila na stativi. Oprobao se i Asano, ali je njegov šut iz teške situacije završio tik pored gola Romera.

Loše je reagovao Nemanja Miletić nakon prodora VIlijamsa, startovao je na vezistu gostiju, a Fernandez je pokazao na belu tačku, siguran izvođač bio je Marsijal.

Drugo poluvreme počelo je terenskom inicijativom Partizana koji je već posle dva minuta zapretio preko Bibrasa Natha. Izraelac je šutirao u Romerov ugao, ali je završila lopta pored gola nakon slobodnog udarca. Veliku šansu imao je Suma u 53. minutu, odradio je veliki posao, zalomio Megvajera, a njegov udarac završio je u naručju Romera. Usledio je period mirnije igre.

Dve sporne situacije, prva u 65, a druga u 67. minutu, oba puta igrači Partizana reklamirali su penal za crno-bele, a sudija Fernandez oba puta dao je igračima Partizana karton zbog prigovora. U drugoj je Partizan oštećen za čist penal. Skočio je Miletić, a Vilijamsa je lopta udarila u ruku. Snimak je pokazao da nije smelo da bude dileme. Imao je sjajnu priliku i Asano u 83. minutu, ali je Romero iz šešira izvukao odbranu i sačuvao gol. Namestio se u nastavku Natho na udarac, ali je njegov šut u 86. minutu završio iznad gola.  Pavlović je centrirao u završnici, a Romero je uspeo da boksuje loptu. Pritisnuo je Partizan u završnici, ali do kraja meča nije bilo promene rezultata.  Navijači su svoje miljenike uprkos porazu nagradili gromoglasnim aplauzom. 

LIGA EVROPE 3. kolo.

PARTIZAN – MANČESTER JUNAJTED 0:1
(Marsijal 43 pen)

Stadion Partizana
Sudija: Havijer Estarada Fernandez (Španija)

Partizan: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić (od 75. Stevanović), Suma, Asano (od 92. Ivanović) – Sadik

Mančester junajted: Romero – Megvajer, Džouns, Roho – Van Bisaka (od Džejms), Garner (od 81. Pereira), Mektominej, Mata, Vilijams – Lingard – Marsijal (od 60. Rašford).

0
0

2 Komentara

  1. Pobedili zahvaljujuci debilu iz spanije, kojem moze spoanije da uruci orden zasluge za KRETENIZAM u fudbalu, beedak bedasti, obice mu se o glavu to vrlo uskoro.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter