Gostujući u emisiji ‘Pregled kola’ sudijski ekspert Igor Radojičić analizirao je prethodno golo, a nema sumnje da će se oko njegovih reči podići dosta bure.

Radojičić tvrdi da prvi gol Crvene, odnosno penal nad Milanom Rodićem za 2:0 i pogodak Marka Gobeljića za konačnih 3:1 nisu bili regularni.


– Sudija nije bio dorbo pozicioniran za ovaj momenat, ali se na snimku vidi da kontakta između igrača i golmana nema, što znači da to nije bio prekršaj – rekao je Radojičić.

Potom je prokomentarisao situaciju u kojoj nad Markom Marinom nije sviran penal nekoliko minuta kasnije.

– Što se tiče situacije sa Markom Marinom, tu se vidi da je postojao kontakt na desnoj nozi i to je bio prekršaj, trebalo je da to svira – ističe Radojičić.

On je potom objasnio zašto je Gobeljićev gol neregularan.

– U situaciji sa trećim golom, na snimku se vidi da je Gobeljić odigrao rukom i tu je sudija trebalo da odsvira slobodan udarac za Rad – rekao je on.

Na kraju se osvrnuo na situacije iz Partizanovog meča, posebno na detalj kada je igrač igrao rukom u padu i kada je Sadik pao u šesnaestercu protivnika.

– Što se tiče prve situacije vidi se da igrač pada, ali da ne dodiruje loptu rukama već grudima, tako da je ovde ispravno dosuđeno. Kod momenta sa Sadikom, situacija je čista, nije bilo prekršaja, a opet, kao i u prethodnim komentarima, može da se priča o simuliranju – naveo je Radojičić.

FOTO: Nikola Mitić / Crvena zvezda