in , ,

VULETIĆ PITA FSS I NAJAVLJUJE RAT: Da li je istina da reketirate klubove uzimanjem procenta od transfera?! (FOTO)

FOTO: Privatna arhiva

Na pomolu je nova bura u srpskom fudbalu.

Potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan zadužen za pravna pitanja, profesor Vladimir Vuletić, pokrenuo je važno pitanje koje bi moglo da podigne novu buru u fudbalskoj javnosti.

Naime, on se putem Tviter naloga obratio Fudbalskom savezu Srbije sa direktnim pitanje oko reketiranja klubova i uzimanja procenta od tranasfera igrača.

Vuletić se pozvao na član u okviru FIFA pravilnika, što je obrazložio u dve objave na ovoj društvenoj mreži.

– Hej, FSS, da li je istina da čl. 72. Pravilnika o registraciji, statusu i transferu igrača, kojim protivpravno reketirate klubove, uzimanjem 3% od ukupnog iznosa naknade za transfer igrača, kršite čl. 18ter, st.1. FIFA Regulations on the Status and Transfer of Players?

– Neovlašćenim učešćem kao treća strana u transferu igrača (čl. 14. preambule FIFA Pravilnika) zahtevate od svih klubova da vam plate svojevrsni reket od 3% (ranije 2%) i to na osnovu protivpravnog i neetičkog čl. 72. vašeg Pravilnika koji je doneo Odbor za hitna pitanja FSS.

Autor: Redakcija

Diskusija

Odgovorite
  1. Prosle godine je Terzic to izjavio javno a vi iz Partizana ste izjavljivali kontru, kako on hoce da ne placa to jer je prodao dosta igraca pa hoce da zadrzi te pare. Tada ste bili ljubomorni jer je Radonjic otisao za 12 miliona,braca Ilic za 5.5 miliona,Boaci za 5m,Degenek 3.6m itd. A sada se tu pravite pametni.Shvatite da niko vise nece nasesti na te vase gluposti,titulu cete morati na terenu da osvojite. Ne smaraj vise covece jer uopste nisi sportski radnik.

  2. To si trebao da pitas Karadzica kada je prodavao Markovica,Brasanca i ostale partizanove amatere kako su preko reprezentacije reklamirali igrace koji nemaju veze sa fudbalom al su bili u A selekciji.

  3. Da li je ovaj čitav.Pa aTerzic prošle godine kad je to pitao FSS,ovi su tvrdili da je on protiv FSS da se te pare moraju plaćati.Sad taj isti tvrdi suprotno odnosno samo ponavlja Terzicevo pitanje.Da li je ova normalan čovjek danas ovako sutra onako.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

MLADE NADE ‘GRAĐEVINARA’: Rad potpisao ugovore sa Gašićem i Komazecom (VIDEO)

POBEDIO PAO, PA JE BUKVALNO PAO: Etore Mesina imao nezgodu na konferenciji u Atini (VIDEO)