U okviru kvalfikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine u Pjongjangu su se sastale slekecije Severne i Južne Koreje.

Rezultat na kraju utakmice miroljubivih 0:0, ali sve što se dešavalo pre i tokom utakmice bilo je više od sporta. Naime, dva dana kasnije fudbaleri Južne Koreje se žale da su u Pjongjangu dobili batine i da je dobro što se kući vraćaju nepovređeni.


– Utakmica je bila izuzetno gruba, a igrači Severne Koreje jako agresivni. Fudbal je sport u kome ima mnogo kontakta, ali neki njihovi faulovi bili su zaista nepotrebni. Bilo je i mnogo psovki. Veliki je uspeh što smo se svi vratili kućama nepovređeni. Šteta što nismo i pobedili – rekao je Son Hjung Min, kapiten Južne Koreje i zvezda Totenhem Hotspura.

Inače, meč između dve Koreje odigran je pred praznim tribinama najvećeg stadiona na svetu u Pjongjangu. Prenosa utakmice nije bilo, ali su gosti posle meča dobili DVD. Takođe, fudbaleri Južne Koreje nisu mogli da nose mobilne telefone sa sobom, već su ih ostavili u Pekingu. Letovi iz Južne u Severnu Koreju su zabranjeni, jedino Kinezi imaju pravo korišćenja vazdušnog prostora Severne Koreje.