3
Domaći fudbal

‘SRBIJO, ZAR SI VEĆ ZABORAVILA?’: Jovićev otac otkrio hoće li Luka i dalje igrati za Srbiju!

Objavljeno: 15.10.19 u 11:54

Još uvek traje bura oko slučaja Luke Jovića i navodne povrede zbog koje je napustio nacionalni tim još u septembru, a potom u oktobarskom kvalifikacionom ciklusu nije bio pozvan.

Zbog toga se oglasio otac Luke Jovića, Milan Jović, koji je u izjavi za ‘Alo’ podsetio naciju na ranije patriotske poteze sina.

– Dobre stvari se brzo zaboravljaju. Luka je letos, čim je postao fudbaler Real Madrida, povređen igrao za mladu reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu. Govorio sam mu: ‘Sine, nemoj da ideš, mnogo rizikuješ, iskomplikovaće se nešto’. On nije hteo ni da čuje. Rekao mi je: ‘Ćale, igraću za nacionalni tim i s jednom nogom ako treba, tamo su moji drugari, neću da ih ostavljam na cedilu’. Siguran sam da niko drugi to ne bi uradio da je bio u njegovoj koži. Nije pošteno prema Luki da ga odmah stavljaju na stub srama, ali svako ima pravo da kaže šta misli, pa i ja – kaže Milan Jović za ‘Alo’.

Dodao je da Luka voli da igra za reprezentaciju.

– Ne želim puno da uznemiravam dete i javnost. Reprezentacija je san, Luka tako razmišlja i on je veliki Srbin. Voli da igra za nacionalni tim i dres sa državnim grbom je za njega svetinja. Smeta mi što je ova situacija u žiži, zato što se pominje u negativnom kontekstu, a on to nije zaslužio. Mnogo me to boli kao roditelja. On je patriota, lepo smo ga vaspitali i smatram da nismo kao porodica učinili ništa što je za osudu – dodaje otac srpskog fudbalera.

Iako će otac uvek braniti svoje dete, Milan Jović pokušava da sagleda situacija objektivno.

– Trener je uvek u pravu. Njegova je uvek poslednja i fudbaler to mora da poštuje. Ako je Luka pogrešio, njih dvojica treba da pričaju. Istina, nije izabrao pravo vreme da ode, u trenutku kada se reprezentacija bori za plasman na Evropsko prvenstvo. Siguran sam da nikada neće ostaviti reprezentaciju, on je moje dete, poznajem ga bolje od svih. Realno gledano, on je petnaesti igrač u reprezentaciji koji je bio povređen, pa je igrao sledeću utakmicu u klubu. Nema potrebe da neko proziva Luku Jovića. Čitavu situaciju ne treba gledati toliko negativno i dramatično. On je Srbin, bori se za naš narod, a ako su on ili neko od njegovih saigrača nekada pogrešili, ne treba od toga odmah praviti aferu. Želja svakog Srbina, pa i Luke Jovića, jeste da se naša reprezentacija domogne Evropskog prvenstva – zaključio je Milan Jović.

0
0

3 Komentara

    • pa nije paun bio blesav stoje sa spiska za novi zeland zbriso jovica pantica i radonjica vodio igrace a ne zvezde videlose gdesmo ove godine zavrsili sa njima u timu a gde na zelandu

      0
      0
      Odgovori
  1. JOVIC MNOGO POLETEO.
    PAD CE BITI BOLAN. DOSAO
    U VELIK KLUB I MISLI DA JE
    BOGA UHVATIO ZA M***.
    PREVISE BAHAT MOMAK ,PA
    TRAZI IZGOVORE KOD DRUGIH. KARAKTER NULA.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter