1
Domaći fudbal

ILIJA STOLICA, promocija Beograd, 07.10.2019. foto: Nebojsa Parausic

STOLICA SPUŠTA LOPTU: Tek smo na početku, čeka nas mnogo posla!

Objavljeno: 12.10.19 u 19:23

Posle lošeg starta, mlada reprezentacija Srbije ponovo je u igri za plasman na Prvenstvo Evrope, a sve zahvaljujući dobroj igri i pobedi na veoma neugodnom gostovanju u Sofiji protiv selekcije Bugarske.

Selektor Ilija Stolica je dan posle velike pobede istakao dobar pristup igrača, istovremeno naglasio da je sve ovo samo početak dugog puta…

-Moj osećaj bi isti bio i da smo izgubili ili pobedili, a da smo imali ovakav pristup kakav su igrači imali…odnos , stav prema obavezama…sve se zaokružilo postizanjem gola i to radovanje je bilo simbol svega što su oni uspeli da urade za kratko vreme, da se ujedine oko istog cilja – rekao je Ilija Stolica.

Pobeda je možda bila i imperativ, posle lošeg starta?

Lepa stvar je što je pobeda došla već u prvoj utakmici, ali smo svi svesni da je ovo samo početak i da nas čeka mnogo posla. Najbitnije je da smo temlje postavili kako treba. Ja se trudim da imperativ te vrste ne treba da postoji kod igrača, već da neke naše zahteve koje imamo a to je kvalitetna igra , ispunimo na terenu,. a rezultat će doći.

Pohvalio je selektor pristup igrača. 

-Meni je glavni cilj da igru, odnosno nivo igre podignemo na taj nivo da ljudi počnu da dolaze da nas gledaju i da se i interesuju jer znaju da će reprezentacija uvek ići na to da nadigra protivnika. U toku same utakmice smo pričali da se vidi da deca pokušavaju da sprovedu sve što smo tri, četiri dana planirali i da će biti nagrađeni u nekom trenutku. Videlo se jasno na terenu da imamo stav kakav treba da ima jedna pobednička ekipa, nagrađeni smo na kraju, ali mislim da smo to i zaslužili – ističe Stolica

Imali smo veći posed, brojali prilike, ali pretili su i Bugari… 

-Kada sam gledao statistiku posle meča video sam da su Bugari imali samo jedan udarac u okvir gola, i jedni i drugi imali smo po jednu stativu, a mi šest šuteva u okvir gola, 12 ukupno. Imali smo i bolji posed lopte, tako da su te razlike bile ogromne. Ti podaci nisu od suštinskog značaja za rezultat u fudbalu, ali se uklapaju u moju filozofiju i nastojanje da uvek budemo superorni u odnosu na protivnika u svakom segmentu igre – rekao je Ilija Stolica.

Naredni rival „orlićima“ u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope biće Poljska, 15.oktobra u Lođu.

FOTO: FSS 

0
0

1 Komentara

  1. Ovaj covek zna sta radi, po meni najbolji trener u Srbiji, to ce vreme pokazati! Ko se malo razume u fudbal i pogleda utakmicu shvatice o cemu se prica! Covek je imao tri treninga i napravi od ekipe koja je bila bez volje, da budu kao lavovi, e to je ruka trenera i to ne moze trener bez stava!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter