Andriji Živkoviću ne cvetaju ruže, njegova fudbalska karijera je krenula silaznom putanjom, a čini se da mu fudbal više nije na prvom mestu.

Poslednji put u dresu Benfike igrao je krajem jula u prijateljskoj utakmici koju je njegov tim dobio rezultatom 1:0. Tada je proveo četiri minuta na terenu, a od tada… Nije upisao ni sekund. Svojevremeno ga je mučila povreda, ali takođe, Živković se ne nalazi u planovima Bruna Lagea.


‘Orlovi’ su pokušavali da mu pronađu novi klub tokom leta. Pisalo se o mogućnosti da ode u Tursku, ipak se odlučio da ostane u Benfiki.

U portugalskim medijima upravo je Andrija Živković danas bio tema, ‘Rekord‘ je preneo svoja saznanja vezano za nastavak karijere Živkovića. Portal je podsetio da Živković zarađuje tri miliona evra bruto na godišnjem nivou, iako nije odigrao ni minut u dresu Benfike, već je zaradio 740.000 evra.

Upravo je novac koji zarađuje bio razlog da ne prihvati nijednu drugu ponudu ovog leta, a činjenica da će od naredne godine zarađivati znatno više bila je dovoljna da ostane do kraja ugovora 2021. godine u Portugalu, gde bi trebalo da u poslednjoj godini ugovora zaradi čak pet miliona evra bruto.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Navodno, odlična zarada, koja će od naredne sezone po slovu ugovora biti još i veća, razlog je što Živković letos nije želeo da prihvati nijednu drugu ponudu. ‘Rekord navodi da bi Živković bio spreman da žrtvuje naredne dve godine karijere kako bi mu bio isplaćen sav novac predviđen ugovorom.

U međuvremenu, Živković nije dobio ni poziv u reprezentaciju Srbije za mečeve sa Paragvajem i Litvanijom i teško da će se, bar do zime njegov status promeniti.