0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

SLS: Markec sa dva pogotka odveo Partizan ispred Zvezde, drugi ulazi u konkurenciju za gol kola! (VIDEO)

Objavljeno: 25.09.19 u 18:55

U zaostaloj utakmici drugog kola Superlige Srbije Partizan je slavio trijumf na gostovanju u Ivanjici ekipi Javora rezultatom 2:0 (1:0).

Osokoljen pobedom protiv Crvene zvezde u 161. ‘večitom’ derbiju Partizan je otišao na nezgodno gostovanje u Ivanjicu, ali ga je na krilima velike euforije od nedelje uveče rutinski preskočio.

Crno-beli su trijumfovali zahvaljujući Lazaru Markoviću, koji nije igrao protiv najvećeg rivala, ali jeste danas pokazao da će nesumnjivo biti veliko pojačanje za tim Sava Miloševića.

U prvom kvartalu meča oba tima imala su po jednu dobru šansu. Aleksandar Šćekić je šutirao preko gola u jednoj izglednoj situaciji, dok je na drugoj strani Petkovićev pokušaj odbranio golman Stojković.

FOTO: FK Partizan

I onda je u 25. minutu stiglo vođstvo Partizana posle tečne akcije koju je inicirao Rajko Brežančić. Ono što možda nije polazilo za nogom crno-belima u prethodnim duelima, ovog puta jeste bez greške.

Kao što voli da kaže Savo Milošević, ‘doneo je’ loptu Sejdubi Sumi koji je sjajno iz okreta asistirao za Lazara Markovića, a njemu nije bilo teško da špicom kopačke zatrese mrežu Javora.

Nervoznog Umara Sadika, koji je već imao žuti karton i pretilo mu je isključenje u finišu prvog dela, u pauzi između dva poluvremena zamenio ga je Petar Gigić. I upravo je donedavni napadač Mačve imao prvu lepu priliku za Partizan u nastavku.

U 55. minutu je šutirao glavom precizno, uhvatio golmana Đorđa Lazovića na krivoj nozi, ali je čuvar mreže domaćih ipak uspeo to da odbrani. U nastavku akcije Marković je dobro šutirao sa distance, ali pored desne stative.

FOTO: FK Partizan

Potom su prilike imali i Filip Stevanović i Aleksandar Lutovac u 73. minutu, ali je dva minuta kasnije sve bilo rešeno. Ponovo je Lazar Marković bio egzekutor.

Izvan šesnaesterca je poslao fantastičan udarac u desni ugao gola Lazovića, što on nikako nije mogao da stigne i meč je bio rešen.

U završnici meča videli smo i tu zanimljivu situaciju o kojoj se pisalo prethodnih dana. Na teren je u timu Javora ušao Nikola Milošević, sin trenera Partizana Sava Miloševića.

JAVOR – PARTIZAN 0:2 (0:1)
(Marković 26, 75)

Stadion: Gradski u Ivanjici:
Sudija: Lazar Lukić.

JAVOR: Lazović – Cuckić (od 77. Cvetković), Kolaković, Pavišić (od 86. Pavišić), Amanović, Jevremović – Piščević – Petković, Dolmagić, Sević – Krnić (od 80. Jovanović).

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Vujačić (od 90. Dinga), Ostojić, Brežančić – Šćekić, Zdjelar – Marković, Suma, F. Stevanović (od 62. Lutovac) – Sadik (od 46. Gigić).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter