Fudbalski savez okupirane srpske pokrajine Kosova i Metohije koji vode Albanci zabranio je dolazak Crvene zvezde na jug naše države.

Kup Srbije spojio je Trepču i Crvenu zvezdu. Umesto spektakla na srpskom Kosovu i Metohiji nove tenzije. Nepriznate vlasti u Prištini potvrdile su da ekspediciji Crvene zvezde neće biti dozvoljeno da uđe na Kosovo i Metohiju.


– Obavestili smo policiju da će Crvena zvezda otputovati na Kosovo da igra utakmicu, iako nema dozvolu za odigravanje. Zamolili smo ih da poštuju teritorijalni suverenitet Kosova i ne organizuju ilegalne utakmice. Mi kao Savez ne možemo da izađemo i da se borimo. Pratićemo sve procedure da zaustavimo tu utakmicu – istakao je gensek takozvanog FS Kosova, Erol Salihu.

Albanski funkcioner je takođe dodao da su o svemu obaveštene FIFA i UEFA i da Srbija krši sve postignute dogovre, pa čak i one vanfudbalske. Mi se pitamo samo koje…

Inače, Trepča i Crvena zvezda bi trebalo da igraju 25. septembra, ali je utakmica pomerena zbog obaveza crveno-belih u Superligi Srbije. U tom terminu igraće sa Voždovcem na krovu Tržnog centra.