0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

SAVO MILOŠEVIĆ: AZ je ofanzivna ekipa, neće odustati od svog stila, deca će biti naš vetar u leđa!

Objavljeno: 18.09.19 u 13:55

U Humskoj je danas održana konferencija za novinare pred start Partizana u grupnoj fazi Lige Evrope.

U četvrtak od 21 čas u Humskoj gostuje AZ Alkmar. Danas je o Holanđanima govorio trener crno-belih Savo Milošević. On je na startu obraćanja izneo zadovoljstvo time što može da računa na sve igrače.

– Iskoristili smo prvenstvenu pauzu da se dodatno spremimo za komplikovan niz utakmica u narednom periodu. Nekako smo uspeli, ne znam ni sam kako, juče i prekjuče da imamo 29 igrača na treningu. Dakle, bez povreda. Zbog toga sam juče, radi malera, lupao čaše po stadionu – rekao je Milošević.

‘Parni valjak’ je odradio analizu rivala kog je dva puta pobedio 2015. godine.

– Dobro smo ih analizirali. Nenad Cvetković je bio u Holandiji, doneo pregršt informacija o klasičnom predstavniku tamošnjeg fudbala, koji nikad ne odustaje od ofanzivnog stila, brzo izlazi u pritisak, a pritom je reč o mladoj ekipi, čiji špic ima samo 18 leta. Očekujem da pružimo maksimum, bude li tako, možemo do pozitivnog rezultata.

Savo Milošević kaže da nisu slatke muke to što ima veliki broj kvalitetnih igrača u svom timu, već da je to moranje kada se vidi broj utakmica u narednih 15 dana.

– Nisu muke, niti su slatke. Moramo da imamo na umu da je sutra veče jedna utakmica, a u da ćemo u narednih 15 dana odigrati još šest. Do decembra ćemo, izuzev dve pauze zbog reprezentativnih obaveza, non-stop biti u ritmu četvrtak – nedelja, tako da neće biti prostora da se formira startnih 11. Potrebni su nam svi igrači. Sutra će igrati njih 11, u nedelju neki drugi, sa malim promenama, sledeće srede opet neki drugi. Razgovarao sam sa momcima, niko od njih ne može da izdrži sedam utakmica za 20 dana. U stvari – može, ali ćemo ih u tom slučaju “pokidati”. Sve zavisi od taktike i opredeljenja protivnika. Hvala Bogu, imamo sve igrače spremne, a snaga ovog tima je da može različito da igra sa profilom igrača koji poseduje.

Partizan navija za to da Mančester junajted pobedi Astanu na ‘Old Trafordu’.

– Dugoročno gledano, najbolje bi bilo da Junajted dobije taj meč – kratak je bio Milošević.

Govorio je šef stručnog štaba Partizana i o šansama crno-belih da prezime u Evropi.

– Biće teško, ne i nemoguće. U velikoj meri zavisi od nas. Ako budemo pravi imaćemo dobre šanse za plasman u nokaut fazu. Uvek je domaći teren velika prednost, ali ovo je grupa, jedna utakmica nema toliku važnost kao kad su na programu eliminacije, neki propust može da se nadoknadi, sad smo psihološki rasterećeni za razliku od kvalifikacija.

Savo Milošević je dodao da će snaga Partizana sutra biti deca kojih se očekuje da će biti oko 20 hiljada.

– Protiv Moldea smo imali veliki problem, energija kakvu su deca atvorila je bila toliko pozitivna da smo prvo poluvreme odigrali kriminalno. Bogatiji za to iskustvo, znamo šta možemo da očekujemo, ali će to biti veliko iznenađenje za AZ. Sve ukazuje da će biti oko 20.000 dece. Ako je onih 5.000 krajem avgusta napravilo onakvu buku, mogu da zamislim kakvu će da stvori četiri puta više mališana – zaključio je Milošević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter