0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

VELIKI INTERVJU: Marin Nemcima govorio o svom prvom meču sa Bajernom i kojoj je legendi uzeo dres…

Objavljeno: 17.09.19 u 17:12

Nema sumnje Marko Marin je najinteresantnija ličnost Crvene zvezde nemačkim medijim, a evo šta je plejmejker crveno-belih rekao za ‘domaće’ novine.

Marko je prvo istakao zadovoljstvo što će ponovo videti drugove iz reprezentacije Nemačke sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi Žeroma Boatenga, Tomasa Milera i Manuela Nojera. Potom se prisetio svog prvog meča protiv Bavaraca.

– Kako da se ne sećam, bilo je to dok sam još igrao u Borusiji iz Menhengladbaha. Ušao sam na poluvremenu, odlično se sećam jedne stvari – rekao je Marin.

Odmah je usledilo pitanje novinara koje…

– Za Bajern je tada igrao Memet Šol. Bio je jedan od mojih omiljenih igrača. Posle utakmice sam mu uzeo dres.

Govorio je nekadašnji reprezentativac Nemačke o šansama Crvene zvezde protiv Bajerna.

– Naravno da moramo da budemo realni. Tek smo drugi put uspeli da se kvalifkujemo za Ligu šampiona i to je velika stvar za klub i Srbiju. Kada pogledate sastav grupe, odmah vidite ko je favorit. Ali ubeđen sam da smo naučili neke lekcije iz prošle sezone – rekao je Marin i dodao da se Zvezda dobro pokazala protiv Liverpula, PSŽ-a i Napolija, pogotovo kad je igrala kući…

Nemce je zanimalo kako to izgleda kada Zvezda igra na ‘Marakani’.

– Sećam se kada su me engleski novinari posle 4:0 za Liverpul na ‘Enfildu’ pitali šta očekujem u revanšu u Beogradu. Očekivali su da će nas na sličan način ugasiti i u Beogradu. Rekao sam im videćete. Atmosfera na našem stadionu je nešto drugačije. Raspoloženje među igračima, energija, osećaj kada istrčavaš kroz onaj dugački tunel… To je jedan od simbola ‘Marakane’. Od svlačionica do terena nekad treba 10 minuta. Čini ti se da je tunel sve duži i duži kako hodaš. A kad izađeš, odjednom uletiš u ogromnu buku. Oni su mislili: ’Mi dolazimo iz Liverpula, šta to može da nas impresionira’. Ali onog trenutka kada su izašli na teren, videlo im se na licima da su impresionirani onim što vide. Kada smo poveli i kasnije povećali na 2:0, ništa nije moglo da nas zaustavi. Mislim da nigde u Evropi nema takve atmosfere – rekao je Marin.

Nemci su podsetili Marina da je za njega bio zainteresovan Ajntraht iz Frankfurta.

– Povratak u Bundesligu je cilj bez velikog značaja. Sada ne postoji nijedan drugi klub za koji bih igrao, a da nije Crvena zvezda. Voleo bih kad završim karijeru da se vratim i živim u Frankfurtu. Kad sam bio dete želeo sam da igram samo za Crvenu zvezdu i Ajntraht, ako bih se vratio u Bundesligu, onda bi to bili svakako ‘orlovi’ – zaključio je Marin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter