Žreb za 1/16 finale Kupa Srbije spojio je Trepču i Crvenu zvezdu, a to je odmah naišlo na negodovanje FS takozvane države Kosovo.

Fudbalski savez takozvane države Kosovo, srpske regije koju su Albanci privremeno okupirali uz pomoć Amerike, davno je zabranila srpskim klubovima sa te teritorije da se takmiče u prvenstvima Srbije. Danas se tenzija dodatno digla kada je žreb za Kup Srbije odlučio da se sastanu Trepča i Crvena zvezda. Ta utakmica trebalo je da se odigra 25. septembra u Zvečanu, ali je pomerena, jer crveno-beli moraju prvo da igraju Superligu Srbije, tačnije meč sa Voždovcem.


Navodno, Albanci sa Kosova spremili su dopis UEFA po kom traže da se ova utakmica, kao i svi dolascki klubova iz Srbije na ovu otetu od Srbije teritoriju zabrane. Ako UEFA to ne uradi, Albanci prete da će oni preduzeti sledeće korake.

– O svemu smo obavestili i policiju Kosova. Ako ne dobijemo pozitivan odgovor iz UEFA, tražićemo od naše vlade da zabrani dolazak klubova iz Srbije. To je protiv Ustava zemlje – rekao je predsednik takozvanog FS Kosova, Salihu.