0
Evrokupovi

FOTO: Twitter/NapoliFc

LIGA ŠAMPIONA: Napoli se revanširao prvaku Evrope, Salcburg demolirao Genka (VIDEO)

Objavljeno: 17.09.19 u 23:15

Šampion Evrope u odbranu trofeja krenuo porazom, šampion Austrije postigao čak šest golova.

Derbi je svakako odigran na stadionu ‘San Paulo’ u Napulju gde je Napoli uspeo da se revanšira Liverpulu za izbacivanje u poslednjem kolu grupne faze.

E GRUPA: NAPOLI – LIVERPUL 2:0 (STATISTIKA)

Prošle godine u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona Liverpul je srećno pobedio na ‘Enfildu’ Napoli i plasirao se u osminu finala. Kasnije je osvojio Ligu šampiona.

Sada je Napoli vratio ‘crvenima’ milo za drago. Tim Karla Anćelotija slavio je sa 2:0. Domaćin je prvi zapretio na ovom meču preko Lozana, Meksikanac je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Do kraja prvog dela igre videli smo još dve šanse za Manea i Milnera, ali je golman Napolija Mere prvi put dobro intervenisao, a drugi put je reprezentativac Engleske bio neprecizan.

Napoli je prvi zapretio u drugom poluvremenu, u 50. minutu šansu je imao Rui, ali je Adrian bio na mestu. Liverpul je uzvratio preko Salaha u 65. minutu, ali je Mere bio na mestu.

U 81. minutu Robertson je skrivio penal, a siguran sa’bele tačke’ bio je Mertens. Tačku na Liverpul stavio je Ljorente posle velike greške odbrane gostiju u 92. minutu. Nikola Maksimović nije igrao za Napoli.

U istoj grupi je RB Salcburg demolirao šampiona Belgije Genk sa 6:2. Bila je to sjajna partija mladog Norvežanina Halanda koji je postigao het-trik u prvom poluvremenu.

F GRUPA: BORUSIJA – BARSELONA 0:0 (STATISTIKA)

Ako smo se negde razočarali onda je to bilo na ovom meču. Dve ‘pucačke’ ekipe i rezultat na kraju 0:0. Na kraju više da žale moraju fudbaleri iz Dortmunda, a evo i zašto.

Nije bio ovo meč prepun šansi, ali ih je bilo. Počeli su bolje ‘milioneri’, pretili preko Rojsa i Humelsa, ali uzalud. Barselona je sa druge strane bila opasna preko Suareza, ali je Burki bio streptomicin za Urugvajca.

Borusija je najveću šansu na utakmici imala u 57. minutu kada je Semedo skrivio penal. Rojs je šutirao, ali mu je zemljak Ter Štegen skinuo udarac.

U prvom meču dana ove grupe Inter je igrao samo 1:1 sa Slavijom iz Praga.

G GRUPA: BENFIKA – RB LAJPCIG 1:2 (STATISTIKA)

Nekada je Benfika bila strah i trepet u Evropi, ali su Portugalci postali timovi za potkusurivanje. Večeras se na La Lušu gostio Lajpcig.

‘Orlovi’ su zapretili prvi preko Tomasa, a ubrzo je uzvratio Pulsen. Lajpcig je poveo u 69. minutu kada je Pulsen asistirao do Vernera, a reprezentativac Nemačke pogodio za 0:1. Samo deset minuta kasnije Verner je povisio prednost gostiju na 0:2. Počasni gol za Benfiku bio je delo Seferovića u 84. minutu.

Svih 90 minuta za tim iz Lisabona odigrao je Ljubomir Fejsa.

H GRUPA: ČELSI – VALENSIJA 0:1

Debi Frenka Lamparda u Ligi šampiona kao trenera bio je košmaran. ‘Plavci’ su na svom ‘Stamford Bridžu’ poraženi od Valensije 0:1.

Bio je to meč za zaborav Čelsija. Osvajač Lige Evrope je u prvom poluvremenu stvorio dve šanse od čega je bolja bila ona Vilijanova u 47. minutu kada je Silesen fenomenalno intervenisao.

‘Slepi miševi’ su poveli u 74. minutu. Pareho je prevario odbranu Čelsija iz slobodnog udarca, Rodrigo se lepo otkrio i savladao zemljaka Kepu – 0:1. Čelsi je do izjednačenja mogao u 88. minutu, ali je šut Barklija sa penala završio o vrh prečke na tribinama.

Ajaks je ponovo najavio dobru sezonu u Ligi šampiona. ‘Kopljanici’ su sa 3:0 savladali Lil na ‘Johan Krojf’ areni. Francuze je načeo Promes u 18. minutu, razbio Alvarez u 50. minutu, da bi ih ‘patosirao’ Taljafiko golom glavom u 62. minutu. Dušan Tadić odigrao je svih 90 minuta za šampiona Holandije.

E GRUPA:

Salzburg – Genk 6:2 (5:1)
(Haland 2, 34, 45, Hi-Čan 36, Šobošlai 45+2, Ulmer 66 – Lukumi 40, Samata 52)

Napoli – Liverpul 2:0 (0:0)
(Mertens 82 penal, Ljorente 90+2)

F GRUPA:

Inter – Slavija Prag 1:1 (0:0)
(Barela 90+2 – Olajinika 63)

Borusija Dortmund – Barselona 0:0

G GRUPA

Lion – Zenit 1:1 (0:1)
(Depaj 50 penal – Azmun 41)

Benfika – RB Lajpcig 1:2 (0:0)
(Seferović 84 – Verner 69, 79)

H GRUPA

Ajaks – Lil 3:0 (1:0)
(Promes 18, Alvarez 50, Taljafiko 62)

Čelsi – Valensija 0:1 (0:0)
(Rodrigo 74)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter