4
Domaći fudbal

SUPERLIGA SRBIJE: Odlično drugo poluvreme Partizana, Markovićev prvenac, Natho delio lopte na tacni!

Objavljeno: 14.09.19 u 22:21

U 9. kolu Superlige Srbije Partizan je putovao u Novi sad

Protivnik je bio Proleter, a na stadionu Karađorđe Partizan je slavio ubedljivo sa 3:0. Nakon nešto lošijeg prvog poluvremena odličan je Partizan bio u drugoj deonici, treba istaći Bibrasa Natha koji je kod dva pogotka bio asistent.

FOTO: FK Partizan

Na samom početku meča imao je Partizan nekoliko polušansi, ali nije ugrozio gol Petrića. Crno-beli su imali incijativu i kontrolu lopte od početka meča. Veliku šansu imali su crno-beli u 17. minutu. Odlično je Bibras Natho proigrao Nemanju Miletića, ali je njegov udarac završio kraj stative. Tri minuta kasnije ponovo je plejmejker bio Natho, ovog puta probao je da proigra Stevanovića, ali nije mu pošlo za rukom.

FOTO: FK Partizan

U 22. minutu Stevanović je probao iz daljine, ali je Petrić uspeo da odbrani. Pavlović je spustio loptu za Aleksandara Šćekića koji se našao u velikoj prilici u 23. minutu, njegov udarac sa metra od gola završio je preko prečke. U nastavku meča usledio je malo mirniji period, te se na poluvreme otišlo rezultatom 0:0.

U nastavku se nastavilo istim tempom. Pritiskao je Partizan, već u 55. minutu dobra šansa za crno-bele. Centrirao je Zoran Tošić, a Strahinja Pavlović glavom šutira preko gola. Samo minut kasnije Tošić je doneo prednost Partizanu. Tošić se oprobao sa ivice šesnaesterca, njegov projektil završio je iza leđa Petrića.

FOTO: FK Partizan

Imao je šansu i Umar Sadik, odlično ga je pronašao FIlip Stevanović, a napadač Partizana promešao je odbranu Novosađana, ali je na kraju uspeo samo da pogodi stativu. Od 63. minuta na terenu se našao i povratnik Lazar Marković što je izazvalo oduševljenje crno-belog dela publike. Bibras Natho je odlično proigrao Sadika u 75. minutu, a napadač je imao lak posao da povisi na 2:0.

FOTO: FK Partizan

Nastavio je Natho da deli lopte, Lazar Marković je petnaest minuta nakon ulaska u igru iskoristio odličnu loptu Bibrasa Natha i došao do trećeg gola. Partizan je strpljivo igrao u napadu u završnici meča, ali nije došlo do nove promene rezultata. Crno-beli u dobrom raspoloženju čekaju utakmicu protiv AZ Alkmara u Ligi Evrope. 

PROLETER – PARTIZAN 0:3 (0:0)
(Tošić 56,  Sadik 73,  Marković 78)

Stadion: Karađorđe.

Sudija: Bojan Nikolić.

PROLETER: Petrić – Tanasin, Andrejević, Lukaševič, Kovačević – Pejić (od 57. Balabanović), B. Jovanović – Čolović, Marjanović, Novaković (Ruščević) – Babić.

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Vujačić, S. Pavlović, Brežančić – Šćekić, Zdjelar – Tošić (Marković 63), Natho, Stevanović (Ivanović 84) – Sadik (Asano 74).

FOTO: FK Partizan 

0
0

4 Komentara

  1. Prvi gol posle faula za domacina a u nastavku akcije ofsajd Sadika najblizi golu preskace loptu i zbunjuje golmana ofsajd ko kuca

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter