Pred punim Gradskim stadionom u Banja Luci odigrana je revijalna utakmica veterana Borca iz Banja Luke i Crvene zvezde, a sve u cilju podizanja svesti o značaju povećanja nataliteta u Republici Srpskoj.

Prijateljski susret dva kluba organizovala je fondacija “Djeca nam se rađala”.


Veterani Crvene zvezde odigrali su revijalnu utakmicu protiv legendi fudbalskog kluba Borca iz Banja Luke u kojem su crveno-beli slavili rezultatom 3:0, ali je rezultat svakako u drugom planu. Strelci za Zvezdin tim bili su Marković, Škorić i Vasiljević. Duelu veterana prethodila je utakmica lekara i novinara Republike Srpske.

Za Crvenu zvezdu su ovom meču nastupili: Radivojević, Janković, Rajevac, Marinović, Đukić, Škorić, Petrović, Karasi, Rokvić, Đurovski, Škorić, Marković, Vasiljević.

Vladimir Petrović Pižon ponosno je istakao što učestvuje na današnjem humanitarnom susretu veterana, a sve u cilju promocije nataliteta.

Pozdravio bih posetioce koji su došli danas u velikom broju. Drago mi je da smo upravo mi pozvani da učestujemo u ovoj humanitarnoj utakmici koji ima za cilj povećanje nataliteta Republike Srpske. Presrećan sam što ću dati doprinos i što sam u publici video starije, ali i mlađe zaljubljenike u fudbal. Nadam se da smo dali doprinos ovoj akciji i ulepšali Banjalučanima ovaj dan – rekao je Pižon.

Legenda Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je da su veterani rado prihvatili poziv da učestvuju u humanitarnoj akciji. Takođe, Džajić je izveo i početni udarac na današnjem meču.

– Zahvalio bih se doktoru Đajiću na ovom pozivu. Crvena zvezda je bez problema prihvatila da učestvuje u ovoj humanitarnoj akciji. Drago mi je da boravak protiče u jednoj izvanrednoj atmosferi, nismo ni sumnjali da će biti drugačije. Srećan sam što je sve prošlo onako kako je planirano. Ovo ne znači da ćemo poslednji put doći u Banja Luku. Naš klub će se uvek rado odazvati ovakvim humanitarnim akcijama kojih treba da je što više.

Predsednik Fondacije “Djeca nam se rađala” Vlado Đajić prezadovoljan je činjenicom da se veliki broj ljudi odazvao pozivu.

– Ovo je radostan dan za klinički centar i Banja Luku. U poseti su nam legende Crvene zvezde i jugoslovenskog fudbala. Drago mi je da su se stanovnici Banja Luke odazvali u velikom broju i odgledali današnji revijalni meč između veterana Crvene zvezde i Borca, a pre toga utakmicu između lekara i novinara iz Republike Srpske. Pored mera koje sprovodi Vlada Republike Srpske, potrebno je uključenje svakog pojedinca, pa smo zbog toga oformili fondaciju “Djeca nam se rađala” i pozvali sve stanovnike da daju svoj doprinos.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović rekao je da su deca budućnost svake zemlje i zahvalio se domaćinima da pozivu koji će uvek prihvatiti.

Kada god dođemo ovde, sretnemo veliki broj navijača Crvene zvezde. Mislim da mnogo stanovnika ovog kraja dolazi na mečeve na našem stadionu. Gospodin Đajić je dugo planirao ovaj susret veterana i drago mi je što je sve uspešno završeno. Nadam se da je ovo dobar početak velikog posla koji nas čeka, jer bez rađanja dece nema perspektive ni u jednom narodu, a nadam se da će mališani iz ovog kraja zavoleti crveno-bele boje – zaključio je Mijailović.

FOTO: FK Crvena zvezda