Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković je najavio veliki rad koji predstoji pred njegovim izabranicima u predstojećim mesecima.

Srbija je večeras ostvarila pobedu od 3:1 protiv Luksemburga u gostima, ali je plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije još uvek samo u domenu teorije.


– Dug je put do stvaranja prepoznatljive i kvalitetne igre, sad smo sa drugom grupom igrača pokušali protiv objektivno slabijeg protivnika da pokažemo kvalitet, bilo je u momentima dobro i kvalitetno, treba u perspektivi da pokažemo opet, predstoji nam ozbiljan rad u oktobru i novembru , da unapredimo što je dobro i eliminišemo što je loše – rekao je Tumbaković posle utakmice.

– Ne bih nikoga posebno isticao, sve su to igrači naše reprezentacije, igraju dobro imaju dobar odnos prema reprezentaciji, svako naše duže druženje i rad i biće kvalitetnije i bolje. Kada pobediš bolja atmosfera nego kada izgubiš makar izgubio i od Portugala. Ova pobeda je podstrek za lepšu atmosferu u procesu rada i utakmica. Nema prve i druge ekipe, sve su to reprezentativci i najbolje što mi sada imamo, a sastav prilagođavamo protivniku – istakao je selektor Srbije.

Luksemburg je igrao prilično ofanzivno i otvoreno.

– Luksemburg me nije iznenadio, nije to ona ekipa kakvu pamtim, to je sada jedna disciplinovana ekipa koja zna šta hoće. Ipak, smatram da je Srbija bolja u ovom momentu.

Svestan je Tumbaković da je bilo puno grešaka u večerašnjem meču.

– Dobar je rezultat, bilo je interesantnih detalja koje treba da unapredimo, ali je bilo i puno grešaka. Detaljna analiza će nam pomoći da sve izdefinišemo na način koji nama odgovara.Najveća grupa ovih igrača biće ponovo ovde, ali pratimo sve koji su nam intersantni, postoji mogućnost da se pojavi neko novi. Ovo je jedno dobro septembarsko okupljanje da bismo analizirali sve za dalje – zaključio je Tumbaković.