Fudbalska reprezentacija Srbije stigla je u Luksemburg gde će sutra od 20.45 odigrati meč 5. kola kvalfikacija za Evropsko prvenstvo.

Poraz od Portugalije na stadionu ‘Rajko Mitić’ stavio je do znanja i samom selektoru ‘orlova’ da se kvalfikacije za naš tim završena i da bi trebalo početi uigravati se za baraž koji je na programu u martu sledeće godine. Da će tako i biti potvrdio je sam selektor Ljubiša Tumbaković.


– Poraz od Portugalije je definisao naš pravac do kraja kvalfikacija. Napraviću mnogo promena u timu. Želim da vidim neke igrače koje sam do sada mogao da vidim samo na treninzima. Biće to tim koji jeste reprezentacija Srbije, ali ne ona koja je igrala protiv Portugalije – počeo je Tumbaković.

Posle povratka iz Luksemburga drastičnih rezova neće biti.

– Mogu samo da se delimično složim. Ja volim mlade igrače, oni donose novu energiju i nešto novo, ali to važi pre svega za klub. Kada je reprezentacija u pitanju, osnovno opredeljenje mora da bude da igraju – najbolji. E, sad, taj rez o kojem govorimo može da bude samo u smislu da li su ovi pozvani igrači zaista najbolji, a ne da ih gledamo kroz godine.

Selektor Srbije je imao odgovor na konstataciju novinara da je Srbija igrala sporo protiv Portugalije.

– To je bila tek prva naša zajednička utakmica i to protiv prvaka Evrope. Nije alibi, ali reč je o ekipi koja godinu dana nije primila gol iz igre, a mi smo u tome uspeli. U prvom poluvremenu smo igrali onako kako je trebalo. Da nismo primili onakav gol, bili bismo zadovoljni, iako je lopta možda previše išla u nazad. Čim smo u drugom delu krenuli stihijski napred, videli smo šta se dogodilo. Moramo da više čuvamo loptu, to radi ceo svet, ali sve je to proces koji traje, koji traži vremena.

Sledeća tema je bio rival Luksemburg, tvrda selekcija čije su igre u usponu prethodnih godina.

– Izgubili su samo 1:0 od Ukrajine u gostima, kod kuće su primili gol u nadoknadi vremena. Teško primaju golove, ali ih takođe i ne postižu često. Nije to više onaj Luksemburg kog su naši timovi i reprezentacija lako pobeđivali. Biće ovo ozbiljna borba – rekao je Tumbaković.