0
Domaći fudbal

Foto: FK Partizan

ČIST RAČUN DUGA LJUBAV: Partizan obelodanio koliko je para zaradio plasmanom u Ligu Evrope…

Objavljeno: 02.09.19 u 14:39

Fudbalski klub Partizan će deveti put u poslednjih 17 godina igrati grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, ovoga puta Ligu Evrope.

Crno-beli su odlučili da obelodane koliko je novca klub zaradio od plasmana u drugo po jačini evropsko takmičenje. Naime, Partizan je prvo zaradio 260 hiljada evra za prolazak Konas Kija, a potom još 280 hiljada evra za eliminaciju Malatije.

Prolaskom Moldea, Partizan je ušao u grupnu fazu Lige Evrope što je dodatnih 2,9 miliona evra. Još 1,2 miliona evra leglo je na osnovu ‘vrednosnih akcija’ kao 31. od 48 klubova Lige Evrope.

Tako se dolazi do ukupne sume od 4.745.740 evra, ali Partizan može finansijski da prođe još bolje kroz martinške prihode, TV prava, prodaje ulaznica… Procena u klubu je da zarada može da bude oko 7,8 miliona evra, možda i dvocifrena.

Takođe, Partizan je ojačao svoj klupski koeficijent koji sada iznosi 19,000 bodova, mada da bi on ostao crno-belima je neophodno da osvoje bar četiri boda.

Partizan Ligu Evrope kreće 19. septembra protiv AZ Alkamara u Beogradu, a u L grupi su još slavni Mančester Junajted i Astana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter