3
Domaći fudbal

BIVŠI AS CRVENE ZVEZDE NA TRENERSKOM USAVRŠAVANJU: Marović iz Kine po profi licencu

Objavljeno: 02.09.19 u 19:09

Slobodan Marović, član Zvezdine šampionske generacije iz Barija, odlučio je da se ozbiljno posveti trenerskom pozivu.

Pauzu u šampionatu Kine, gde je prvi asistent Draganu Stojkoviću Piksiju, iskoristio je kako bi aplicirao za Profi licencu u FS Srbije. A veza sa crveno-belima je neraskidiva.

Standardni član zlatne genercije bio je dve godine u stručnom štabu kada je trener bio Robert Prosinečki. Burno du ga delije pozdravile i pre godinu dana kada je uoči meča sa Napolijem sa bivšim saigračima poneo Marakanom popularni ušati pehar.

Uvek je lepo setiti se tih dana kada smo se popeli na krov Evrope. Sećanja na to vreme nikada neće izbledeti i uvek sam ispunjen najlepšim emocijama kada se sretnem da bivšim saigračima – kaže Marović.

Zvezda je ponovo u Ligi šampiona i navijači očekuju bolje rezultate nego pre godinu dana?

Pobeda nad Liverpulom i bod sa Napolijem su bili velicanatveni trenuci. Sjajno je što je Zvezda opet u eliti jer tu joj je i mesto ali ipak ne treba gajiti nerealna očekivanja. Svi rivali su ekstra jaki i svaki osvojeni bod predstavljaće ogroman uspeh.

Kada je reč o vašoj trenerskoj karijeri ona ide interesantnim putem?

-Igrao sam u Zvezdi pa bio u stručnom štabu, igrao sam i u Kini a sada sam asistent Piksiju u toj zemlji. Odmah da kazem rad sa Piksijem je nešto posebno a on u Aziji uživa neverovatan ugled. Liga je teška za igranje, nema sigurnih bodiva sli nsša kolonija u kojoj su još Bratislav Živković i Duško Tošić pliva polako.

A da li će Slobodan Marović jednog dana doplivati i do klupe Crvene zvezde i to kao šef?

-Daleka budućnost a želja svakako postoji. Gledajmo mi šta je sada aktuelno. Aplicirao sam za Profi licencu i očekujem da me ovih dana iz FS Srbije obaveste o narednim koracima. Strpljenje i vera u sebe su najvažniji. Idem korak po korak – zaključio je Slobodan Marović, jedna od legendi Crvene zvezde.

1
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter