4
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

ISTORIJSKA ULAGANJA: Zvezda za trojicu stranaca izdvojila 5,9 miliona evra!

Objavljeno: 01.09.19 u 09:08

Prvi na listi je Ričmond Boaći, a iza njega su Mateo Garsija i sinoćnje pojačanje Holanđanin Van la Para

Ako želiš trofeje i uspehe u Evropi moraš da imaš i skupe strane fudbalere. Ovom logikom se poslednje tri godine vodi rukovostvo Crvene zvezde koje je probilo ‘granice’. Dupliran je godišnji budžet sa 12.000.000 evra na 25.000.000 evra! Uglavnom je većina novca odlazila na investiranje u tim i crveno-beli su samo za trojicu internacionalaca poslednjih godinu dana izdvojili 5,9 miliona evra.

Ako tu dodamo Marka Marina, Mirka Ivanića… Troškovi su još dodatnih dva miliona evra, ali samo ove sezone plasman u ligu šampiona doneo je 17,2 miliona evra, plus prihod od ulaznica, marketinga… Na tržištu je cena ekipe Crvene zvezde skočila i trenutno je bzu 60 miliona evra, što je skoro duplo nego pre dve sezone.

Na listi najskupljih stranaca u istoriji šampiona Srbije prvo mesto drži Ričmond Boaći koji je iz Djangsua vraćen za 2,5 miliona evra. Mateo Garsija je plaće 2,2 miliona evra, a sa dva gola već pokazuje da će biti pametna investicija. Treći je ‘džoker’  Radživ Van la Para koga je Zvezda juče izvukla iz Hadersfilda za preko milion evra, spominje se da su troškovi tog transfera 1,2 miliona evra.

Na kraju, poslednje letnje pojačanje stiže iz Hadersfilda, a ponikao je u čuvenoj školi Fejnorda i veći deo karijere proveo je u Engleskoj. Nastupao je za Vulverhemton, Brajton i Midlsbrou, odakle se sa pozajmice vratio u Hadersfild i na tri meča je u avgustu pisao 156 minuta.

0
0

4 Komentara

  1. Ajde nek vise neko od novinara pronadje stvarne podatke o visi zvezdinih kupovina. Radonjic 3 miliona, Suzuki i Boaci 2,5, pa onda Garsija…

    0
    0
    Odgovori
  2. Za toga našoj javnosti potpuno nepoznatom Van la Pari piše u “HS” da je nastupao za Vulverhemton, Brajton i Midlsbrou, odakle se sa pozajmice vratio u Hadersfild i na tri meča je u Avgustu upisao 156 minuta. Znači timovi koji su krem donjeg dela tabele engleske Premijer lige su ovog Van la Paru non stop slali na pozajmice a poslednja pozajmica mu je bila u II ligu Engleske, gde nije bio standardan igrač! Da li neko zaista misli da će ova rezerva iz II engleske lige biti pojačanje za Zvezdu i da će kao rezerva u II ligi Engleske moći da igra u LŠ?! Ovo je novi Rikardinjo i Kafu! Ne verujem u ove prevare!

    0
    0
    Odgovori
    • Odakle je dosao Boaci ili Stojkovic, Odakle je dosao Marin,jrl igrao ili bio non stop na klupi..odakle je dosao Garsija? Veze ti nemas, samo da opljujes

      0
      0
      Odgovori
    • Druga liga Engleske iliti championship je najbolja druga liga na svetu. Bolja i od većine prvih liga. Mitrović igra u toj drugoj ligi i mnogi drugi skupoceni fudbaleri. U toj ligi se milioni i milioni vrte a ti je omalovažavaš ko da je to Bugarska 2. Taj lik je sad u najboljim fudbalskim godinama i ako je Miloje procenio da može da podigne kvalitet na visi nivo zašto ga nebi doveli. U našu ligu do skoro nisu hteli ni Bugari da dodju da igraju a danas imamo tu i Spance i Holandjane i Portugalce… Sačekaćemo da vidimo kakav će biti pa ćemo onda da sudimo dal valja. Sigurno da ima kvalitet. Nebi ga dovodili da nema.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter