Prvi na listi je Ričmond Boaći, a iza njega su Mateo Garsija i sinoćnje pojačanje Holanđanin Van la Para

Ako želiš trofeje i uspehe u Evropi moraš da imaš i skupe strane fudbalere. Ovom logikom se poslednje tri godine vodi rukovostvo Crvene zvezde koje je probilo ‘granice’. Dupliran je godišnji budžet sa 12.000.000 evra na 25.000.000 evra! Uglavnom je većina novca odlazila na investiranje u tim i crveno-beli su samo za trojicu internacionalaca poslednjih godinu dana izdvojili 5,9 miliona evra.


Ako tu dodamo Marka Marina, Mirka Ivanića… Troškovi su još dodatnih dva miliona evra, ali samo ove sezone plasman u ligu šampiona doneo je 17,2 miliona evra, plus prihod od ulaznica, marketinga… Na tržištu je cena ekipe Crvene zvezde skočila i trenutno je bzu 60 miliona evra, što je skoro duplo nego pre dve sezone.

Na listi najskupljih stranaca u istoriji šampiona Srbije prvo mesto drži Ričmond Boaći koji je iz Djangsua vraćen za 2,5 miliona evra. Mateo Garsija je plaće 2,2 miliona evra, a sa dva gola već pokazuje da će biti pametna investicija. Treći je ‘džoker’  Radživ Van la Para koga je Zvezda juče izvukla iz Hadersfilda za preko milion evra, spominje se da su troškovi tog transfera 1,2 miliona evra.

Na kraju, poslednje letnje pojačanje stiže iz Hadersfilda, a ponikao je u čuvenoj školi Fejnorda i veći deo karijere proveo je u Engleskoj. Nastupao je za Vulverhemton, Brajton i Midlsbrou, odakle se sa pozajmice vratio u Hadersfild i na tri meča je u avgustu pisao 156 minuta.