Proslavljeni as Partizana i Real Madrida, Predrag Mijatović, prokomentarisao je stanje u srpskom fudbalu i crno-belima, kao i koliki su dometi bivšeg kluba.

Mijatović je po dolasku Sava Miloševića pre nekoliko meseci izjavio kako je uveren da će njegov bivši saigrač uspeti na klupi ‘parnog valjka’ i ubrzo je stigao prvi trofej, Kup Srbije.


– Kada je dolazio, poznavajući ga iz igračkih dana i kasnije, apsolutno sam bio siguran da će napraviti dobar posao. Taj posao se na kraju prošle sezone završio osvajanjem Kupa, što je bilo jako pozitivno u situaciji u kojoj se nalazio Partizan – rekao je Mijatović u izjavi za Tanjug.

Prokomentarisao je legendarni napadač i odnos snaga sa Crvenom zvezdom, odnosno, istakao da bi Partizan sa Miloševićem mogao da ugrozi ‘večitog’ rivala ove sezone.

– Vidim da su ambicije narasle, što je očekivano s obzirom na to da se radi o tako velikom klubu. Mislim da će Savo ići uzlaznom linijom i da će moći da se bori sa Crvenom zvezdom, koja je favorit i koja je u poslednjih nekoliko godina preuzela dominaciju u srpskom fudbalu. Nadam da će u tome uspeti, želim mu mnogo sreće i mislim da će on to moći da uradi – istakao je Mijatović.

Već nekoliko godina navijači čekaju i žele Mijatovića blizu kluba, a sada su stigli i pozitivni impulsi od strane nekadašnjeg direktora Real Madrida.

– Moj život je vezan za Španiju, ali sam spreman da pomognem koliko god mogu i koliko je to u mojim mogućnostima. Kao partizanovac želim Partizanu sve najbolje. Tu sam, šta god da se desi, uvek ću biti tu i spreman da pomognem koliko mogu – poručio je Mijatović.