Očekuje se da uskoro Ognjen Ožegović potpiše ugovor sa Rozenborgom. S obzirom da hrvatski Dinamo igra protiv tog tima, Index je uradio intervju sa (još uvek) napadačem Partizana

Ožegović je na početku intervjua za hrvatski portal  Index analizirao igru i tim Dinama.


Dinamo je fantastičan tim. S Mislavom Oršićem sam igrao u Kini te iz prve ruke znam o kakvom se fudbaleru radi. Gavranović je dokazana vrednost. Dinamo je posebno moćan u napadu, ali jednog ću igrača posebno izdvojiti. Dani Olmo je za mene najbolji igrač koji igra u klubovima na Balkanu i Dinamo bi strašno pogrešio ako bi ga prodao. Pratio sam ga na U-21 prvenstvu Evrope i uverio sam se o kakvom se igraču radi – počeo je Ožegović.

Foto: FK Partizan / M. Todorović

Kada je reč o rezultatima u poslednjih petnaest godina, Ožegović priznaje da šampion Hrvatske prednjači u regionu.

– Teško mi je izdvojiti bilo koga, ali ako ćemo gledati rezultate poslednjih 10, 15 godina, onda Dinamo tu prednjači. Mislim da je najviše napravio u Evropi od svih klubova iz bivše Jugoslavije – rekao je Ožegović.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ko ulazi u Ligu šampiona?

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Dinamo će upravo sa Rozenborgom igrati u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona. Ožegović bi u narednim danima mogao da pojača taj klub.

Nisam još ništa potpisao s Rozenborgom, ali blizu smo dogovora. Koliko znam, ostali su samo detalji. Rozenborg je odlična ekipa u kojoj ne iskaču pojedinci nego timski rad. Dinamo je možda jači ako se gledaju imena na papiru, ali u fudbalu to ne mora ništa da znači. Ipak, ako bih morao izdvojiti jednog igrača Rozenborga koji odskače kvalitetom, to je onda Aleksander Soderlund. Reč je o fantastičnom napadaču i mislim da će on biti najveća opasnost za Dinamo – rekao je napadač.

Dinamo Rosenborg