0
ATP

ĐOKOVIĆ SLAVIO PROTIV KVERIJA: Nervozno sam ušao u meč jer sam pre toga gledao Zvezdu, Borjanu svaka čast!

Objavljeno: 14.08.19 u 10:50

U svom prvom meču posle osvajanja Vimbldona Novak Đoković nije blistao, ali je uradio ono što je trebalo, pobedio je domaćeg tenisera Sema Kverija u dva seta, po setovima 7:5, 6:1,posle 80 minuta igre.

Bio je to duel drugog kola Mastera u Sinsinatiju, na kojem Srbin brani titulu, osvojenu prošle sezone pobedom u finalu nad Rodžerom Federerom. Bila je to prva titula na ovom Mastersu za Đokovića, čime je kompletirao pehare sa svih devet turnira iz ove kategorije, kao prvi teniser u istoriji kome je to pošlo za rukom.

Izuzetno nervozno je Đoković otvorio meč, pa je u prvom gemu imao tri dvostruke servis greške.

Čuvao je Amerikanac svoj servis sve do šestog gema, kada je Novak iskoristio drugu brejk šansu i vratio stvari na početak. U nastavku su obojica čuvala svoj servis i očekivalo se da taj brejk odlučio o pobedniku prvog seta.

Ipak, u 12. gemu, na servis Kverija, srpski as dolazi do jedne set lopte, koju ne koristi, ali onda do još jedne, koju uspeva da realizuje i povede sa 1:0, nakon 45 minuta igre.

Poznato je da je Đoković veliki navijač Crvene zvezde koja je sinoć u ludoj atmosferi nakon penal lutrije izbacila Kopenhagen. Posle 11 penal serija srpski prvak prošao je dalje, a sve to pratio je i Novak Đoković iz svlačionice.

– Možda sam zbog Zvezde bio malo nervozniji na startu meča jer sam do tri minuta pre ulaska na teren skakao u svlačionici. Zapravo, u teretani – rekao je najbolji teniser sveta.

Utakmicu Kopenhagena i Zvezde pratio je u društvu svog trenera Gorana Ivaniševića.

Zagrevao sam se i pratio utakmicu s Goranom i celom ekipom iz bivše Jugoslavije. Ono je neverovatan uspeh, čestitke svima. Posebno Borjanu koji je uspeo odbraniti toliko penala… Ja ono u životu nisam video. Svaka im čast!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter