28
Domaći fudbal

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

IZNENAĐENJE: Legenda Zvezde ‘hladi’ Grobare: „Asano neće biti pojačanje za Partizan, on nije brz…“

Objavljeno: 10.08.19 u 10:00

Osvajač Kupa šampiona sa Crvenom zvezdom smatra da Takuma Asano nije igrač koji će praviti razliku u dresu Partizana.

Dragiša Binić sada je član Fudbalskog saveza Srbije, a u izjavi za ‘Žurnal’ izneo je svoje mišljenje o najvećem pojačanju Partizana, kao i mišljenje velikog Marćela Lipija.

Asana sam gledao i ranije, ništa posebno. Mene nije impresionirao ovom utakmicom. Možda bude bolji, u vremenu što sledi. Ne znam… Interesantan jeste, videlo se preksinoć, nespreman i neuklopljen. Nedovoljno tehnički obučen i dekoncentrisan u situaciji ‘jedan na jedan’ – smatra Binić.

Binić je nekada bio jedan od najbržih igrača na svetu, a za Asana smatra da nije brz.

– On nije brz, već samo hitar.

– Kao i njegovi sunarodnici, specifične je građe, limitiran za ozbiljan fudbal. Vredan je i izuzetan momak, potpisujem. Kao i što bih genetsku želju za učenjem, izvući će Savo maksimum iz njega, ali nikad tvrdnju: biće nosilac igre i glavni realizator igre, posle Zvezde, ovde najvećeg kluba. Budimo realni: da nešto vredi, ostao bi i igrao u sređenijem svetu. Voleo bih da grešim, ali sumnjam – rekao je i nastavio sa negativnim mišljenjem:

– Fudbal je ovde mnogo drugačiji, oštriji, bezobrazniji. Japanci igraju lepršavo, za publiku. Sportom se bave iz razonode, a ne iz interesa kao u nas. Tamo čak nema rivaliteta i između navijača, a kamoli klubova. Blaženstvo od fudbala, od života. Sve prosto vrvi od izuzetnih ljudi, dobrih namera. Da ne dužim: neće biti veliko pojačanje Partizana, neće praviti razliku na terenu. Nije realno, tvrdim.

Na kraju je Binić dodao da je o Asanu nedavno pričao sa Marčelom Lipijem, za kog je rekao da je ranije trenirao Asana, i da mu je proslavljeni italijanski trener istakao da Japanac ne bi mogao u njegovom timu da bude ni u rezervama, ali da je zbog marketinga morao da ga ubacuje u igru.

0
0

28 Komentara

  1. Sve ostale lazi ili neistene ,kao razlika izmedju „hitrine i brzine“ sto vi kazete ,jos nekako moze da se proguta ali…Gospodine Binicu moram da vas podsetim da Marcelo Lipi nikada nije trenirao nijedan Japanski klub,bio je trener u Kini ! Niti jedan klub u evropi u kojem je igrao Asanso. Samim tim siguran sam da Gospodin Lipi nikada nije ni video Asana,a siguran sam ni vas gospodine Binicu .Tako da ovo vase bulaznjenje ,najbolja rec koje mogu da se setim ,je kompletno lazno .Upravo zbog ove notorne lazi kada ste u svojoj zavisti i mrznji ,zamenili Japan i Kinu .Bar da ste se potrudili da to uradite malo mangupskije,i proverite da Lipi nikada nije bio trener u Japanu,nego u KIni .Asano se vec pokazao upravo sve kontra od onoga sto ste rekli,to sve govori o vama.

    0
    0
    Odgovori
  2. Драгиша Бинић је паметнији када ћути и ништа не говори. Када проговори то је говор неваспитане сељачине из Голубовца код Трстеника. Познат је актер у многим црним хроникама. Као фудбалер је имао само брзину без грама технике и фудбалске луцидности и срећу да је играо у најбољој генерацији коју је Звезда изнедрила. Шта је урадио после Звезде? Ништа. Нека ме демантује.Интересује ме на којем су језику разговарали полиглоте Драгиша Бинић и Марчело Липи? Бинићу, убиће те љубомора и пакост:

    0
    0
    Odgovori
  3. Nije brz hitar je, definisi svoj mozak neznalico. Zvezda je osvojila kup sampiona jer su joj igrali oni koji nisu ucili fudbalske korake u zvezdi, bili su ko reprezentacija, jer zvezda sa svojom decom ni kup jugoslavije nebi osvojila, a liga sampiona i kup sampiona nekad nije isto, i manite se istorije u kojoj su vam kup doneli oni koji nisu ni ponikli u zvezdi, koliko njih glavnih je poniklo, nijedan, pancev, avicevic, stojkovic nisu zvezdina deca da su kod vas ucili fudbal kup jugoslavije bi im bio maximum, pokrij se binicu i ne lupetaj, hajd sad na limunadu. Pozzzzz.

    0
    0
    Odgovori
  4. A Binic je sad pa posebna faca u JSL, on bi predriblao japanca, ko penzioner Ronalda, ukratko nebitan lik i nebitna izjava, prosetaj binicu na kalemegdan da prodas koje pakovanje kokica. Pozdravcic.

    0
    0
    Odgovori
  5. Binicu,gmazino krivo ti sto ga zvezda nije kupila,ubice te mrznja prema partizanu,drmnuce te neka srcka ili mozdani udar!!!!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Gospodine, molim vas navedite kvalitete Binića osim brzine. Centaršut, kontrola lopte, dribling. Nešto se ne sećam tih stvari. Zaleti se uz aut liniju, ako ga pogode, dobro je, onda on nabije loptu prema šesnaestercu pa šta bude. Njegova sreća je što je imao Pančeva, doktora za „otpatke“ pa je samim tim i Binić bio bolji igrač. Šta je uradio posle Zvezde?

      0
      0
      Odgovori
  6. Po Biniću fudbalski zalci nisu ni Marin, Ben, Boaći jer da jesu onda bi igrali u sređenijim zemljama kako on kaže.. Samo nije on kapacitet da shvati šta je rekao.

    0
    0
    Odgovori
  7. Neprimerena izjava gospodina u crveno belom odelu….bolje bi bilo da pogleda u svoje dvoriste i iskomentarise svoja pojacanje Tomanea,Kanjasa,Boacija Degeneka,Bena…..i desetine drugih u koje su ulozene desetine miliona narodnih evra.

    0
    0
    Odgovori
  8. U pravu je Binić,jeste Asano limitiran,na1000000 eura,mada mislim da vredi mnogo više. Sećam se Binića kako je igrao. Iskreno on nije bivša zvezda Crvene Zvezdr,samo je igrao sa tadašnjim zvezdama. Jedino što je znao je da šutne loptu pored aut linije i da trči za njom kao električni zec. Asano je više pokazao tehničkog znanja za jedno poluvreme nego Binić za sve minute provedene u Zvezdi.

    0
    0
    Odgovori
  9. Aj ne seri mafijasu jedan, ti ces da kazes ko je kakav fudbaler. Sto si ti znao sem da trcis kao magarac kad god ti nabiju loptu po strani

    0
    0
    Odgovori
  10. Jesam Delija, ali Biniću daj malo realnosti. Za domaće uslove, dečko je klasa. Ne bih se bunio da je završio kod nas.

    0
    0
    Odgovori
  11. E moj Binicu. Mozes samo da budes ljubomoran i da tom svojom mogu slobodno reci mrznjom prema svemu sto je vezano za Partizan samog sebe trujes. Ne znam ko je tebe pitao za misljenje i koga uopste briga sta ti mislis? Ti si ime iz vitrine davne proslosti na koje se uhvatio osmi sloj prasine. Mozda sam te nekad i postovao ali sada definitivno se vidi da si Milojko Pantic 2 a za takve ljude postovanja nemam.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter