Osvajač Kupa šampiona sa Crvenom zvezdom smatra da Takuma Asano nije igrač koji će praviti razliku u dresu Partizana.

Dragiša Binić sada je član Fudbalskog saveza Srbije, a u izjavi za ‘Žurnal’ izneo je svoje mišljenje o najvećem pojačanju Partizana, kao i mišljenje velikog Marćela Lipija.


Asana sam gledao i ranije, ništa posebno. Mene nije impresionirao ovom utakmicom. Možda bude bolji, u vremenu što sledi. Ne znam… Interesantan jeste, videlo se preksinoć, nespreman i neuklopljen. Nedovoljno tehnički obučen i dekoncentrisan u situaciji ‘jedan na jedan’ – smatra Binić.

Binić je nekada bio jedan od najbržih igrača na svetu, a za Asana smatra da nije brz.

– On nije brz, već samo hitar.

– Kao i njegovi sunarodnici, specifične je građe, limitiran za ozbiljan fudbal. Vredan je i izuzetan momak, potpisujem. Kao i što bih genetsku želju za učenjem, izvući će Savo maksimum iz njega, ali nikad tvrdnju: biće nosilac igre i glavni realizator igre, posle Zvezde, ovde najvećeg kluba. Budimo realni: da nešto vredi, ostao bi i igrao u sređenijem svetu. Voleo bih da grešim, ali sumnjam – rekao je i nastavio sa negativnim mišljenjem:

– Fudbal je ovde mnogo drugačiji, oštriji, bezobrazniji. Japanci igraju lepršavo, za publiku. Sportom se bave iz razonode, a ne iz interesa kao u nas. Tamo čak nema rivaliteta i između navijača, a kamoli klubova. Blaženstvo od fudbala, od života. Sve prosto vrvi od izuzetnih ljudi, dobrih namera. Da ne dužim: neće biti veliko pojačanje Partizana, neće praviti razliku na terenu. Nije realno, tvrdim.

Na kraju je Binić dodao da je o Asanu nedavno pričao sa Marčelom Lipijem, za kog je rekao da je ranije trenirao Asana, i da mu je proslavljeni italijanski trener istakao da Japanac ne bi mogao u njegovom timu da bude ni u rezervama, ali da je zbog marketinga morao da ga ubacuje u igru.