0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

PO OVOME ‘DELIJE’ PAMTE JANG BOJS: Zvezda priziva istoriju i nada se istom rezultatu! (VIDEO)

Objavljeno: 05.08.19 u 12:35

Fudbaleri Crvene zvezde dobili su potencijalnog rivala u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, a mišljenja su podeljena.

Dok pojedini navijači se raduju, lakom protivniku, drugi misle da je moglo i bolje. Ipak, Crvena zvezda ima kvalitetan tim i čemu da se nada. Ali pre toga mora da preskoči težu stepenicu, a to je kvalifikacioni meč trećeg kola protiv neugodnog Kopenhagena.

Ukoliko to pože za rukom Crvenoj zvezdi čeka ih ekipa Mladih momaka (Jang Bojs) iz Švajcarske, a to neće biti prvi meč ova dva tima. Igrali su Crvena zvezda i Bojsi u kvalifikacijama za Ligu šampiona, tada je u drugom kolu daleko bila ubedljivija Crvena zvezda, nadaju se navijači da će se istorija ponoviti, ponajviše drugi meč.

U meču odigranom 2004. godine Jang Bojsi su uspeli da izbore 2:2, ali revanš neće pamtiti po dobrom, slavila je tada Crvena zvezda sa 3:0. Nešto skorije Jang Bojsi su igrali sa Partizanom u grupnoj fazi Lige Evrope. Prvi meč završen je rezultatom 1:1, dok je drugi pripao crno-belima 2:1.

Young Boys

Radi se o jednom od najuspešnijih timova u Švajcarskoj. Osvajali su Superligu 13 puta, šest puta Kup švajcarske, dok je najveći domet u Evropi četvrtfinale Kupa pobednika Kupova. Domaće mečeve igraju na stadionu ‘Švajcarska’ kapaciteta 32 hiljade mesta. Sastav je prevashodno napravljen od domaćih fudbalera, u timu se nalazi nekadašnji igrač Partizana Miralem Sulejmani, a jedno od najzvučnijih imena je Đanluka Gaudino, nekadašnji fudbaler Bajerna iz Minhena. Tu je i nekadašnji reprezentativac Francuske Giljem Oro .

FOTO: Crvena zvezda 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter