0
Domaći fudbal

Foto: Crvena zvezda

KVAL. ZA LE: Tri crvena kartona za Škendiju, Suduva opet ispucala petardu, Feronikeli poražen u Prištini!

Objavljeno: 30.07.19 u 21:05

U današnjem programu kvalifikacija za Ligu Evrope odigrano je četiri utakmica, a uzbuđenjem su obilovali svi mečevi.

Utakmica Škendije i Dundelandža završena je obiljem crvenih kartona, Slovan je uspeo da osigura prolaz dalje i u prištinskom okršaju ispratili predstavnika tzv. Kosova pred malobrojnom publikom. 

Feronikeli – Slovan Bratislava 0:2

Fudbaleri Slovana iz Bratislave slavili su sa 2:0 na gostovanju Feronikeliju na prostoru okupirane srpske pokrajine Kosovo. De Marko je u 19. minutu postigao prvi gol za Slovan i već u tom trenutku rešio je meč. Holman je u 54. minutu potvrdio pobedu Slovana i prolazak u narednu rundu. Do kraja meča je Zeka dobio drugi žuti karton. Prvi u 88, minutu, a drugi minut kasnije.

Dundelandž – Škendija 1:1

Možda nije bio najkvalitetniji meč večeri, ali je bio najelektrisaniji u to nema sumnje. Iako posle prvog poluvremena nije izgledao da će Škendija lako preskočiti Luksemburžane, to je postalo evidentno u 78. minutu kada je Delgado postigao pogodak za domaćina. Nakon toga fudbaleri ŠKendije zaigrali su dosta nervozno. Prvo je Musliu dobio žuti karton u 80, a pet minuta kasnije još jedan, te je morao da napusti teren. Ipak, Ibraimi je postigao gol u 92. minutu, a nakon toga Nafiu i strelac Ibraimi dobili su direktan crveni karton, te je makedonski predstavnik bez trojice igrača završio meč.

Suduva – Tre Pen 5:0

Suduva se veoma brzo oporavila nakon poraza od Crvene zvezde u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Litvanci su nakon 5:0 u prvom meču ponovili isti rezultat. Topčagić je na dodavanje Švrljuge načeo Tre Pen u 14. minutu, ponovo je Švrljuga bio kreator akcije, pronašao je Kerlu u 17. minutu, a prvo poluvreme zaključio je drugim golom Topčagić u 39. minutu. Kompletirao je het-trik Topčagić u 55. minutu, a Gotal je u 89. minutu Gotal je postaivo konačan rezultat.

Linkoln – Ararat 1:2

Sa 2:0 u prvom meču nisu se mnogo mučili igrači gostiju da obezbede prolaz dalje. Luis je rešio pitanje prolaska dalje golom u 46 minutu, taman pred odlazak na pauzu. Isti igrač je u 58. minutu povisio na 2:0, a počasni pogodak za Linkoln postigao je Hernandez u 74. minutu.

Linkon – Ararat 1:2 (0:1) (prvi meč 0:2)
(Luis 45+1, 58 – Hernandez 74)

Suduva – Tre Pen 5:0 (prvi meč 5:0)
(Topčagić 14, 39, 55, Kerla 17, Gotal 89)

Dundelandž – Škendija 1:1 (0:0) (prvi meč 2:1)
(Delgado 78, Ibraimi 90+2)

Feronekli – Slovan Bratislava 0:2 (0:1) Prvi meč (1:2)
(De marko 19 – Holman 54)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter